Lästips: Hemmafixarbibeln

Hemmafixarbibeln Karin Hedin Röös och Daniel Röös Norstedts

Ja, vad ska man egentligen säga om denna bok som är lite utav ett lexikon vad gäller byggprojekt. Här finns så gott som allt man kan tänka sig då det handlar om att bygga själv.
Boken är uppdelad i kategorierna byggprojekt, steg för steg- anvisningar och guider och kapitlen spänner över allt från utomhus- till inomhusprojekt. Utöver dessa finns även kapitlet ”På torpet” där författarna tagit ut svängarna något med mer utmanande och spännande projekt. Så ska du bara ha en bok om hemmabygge är det denna du ska satsa på. Här finns allt från information om den minsta muttern till hur du bygger ditt eget hus.
Som en maskot genom hela boken finns även Martin Timell med på ett hörn genom att vara modell på informationsbilder och med små korta och koncisa tips som ibland är handfasta och ibland ger en humoristisk glimt.
Så sammanfattningsvis kan väl sägas att det här är en bok som är vad den heter – ”en bibel”. Skulle sen materialet tryta då ni kommit igång med byggandet kan man nog även i bokstavlig mening bygga sitt hus med boken som både klubba, pall och tegelsten.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!