Foto: Jimmy Widerlund

Mäklare bland Sveriges bästa arbetsgivare

Spelföretaget King.com är Sveriges bästa arbetsgivare. Det visar Universums årliga undersökning, som genomförs bland företagens egna medarbetare.

Undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare har presenterats. Fjolårets etta Svensk Fastighetsförmedling
återfinns nu på tredje plats, medan Mäklarringen tar sig in som sjua. Ny etta är King.com.

Utvärderingen avslöjar hur de bedömer sina nuvarande arbetsgivare genom att utgå ifrån tre faktorer. Den första är intern identitet, hur bra medarbetaren anser att arbetsgivaren levererar när det gäller företagets rykte, egenskaper och ersättning, samt vilka möjligheter det finns att avancera. Den andra faktorn är hur nöjda medarbetarna är med sina arbetsgivare ur ett helhetsperspektiv, medan den tredje fokuserar på hur benägna de anställda är att stanna kvar hos sin arbetsgivare, som sedan rankas utifrån summan av de tre delarna. I årets undersökning deltog nära
18 000 personer.
Svensk fastighetsförmedling var etta på förra årets lista och är trea i år, vad är det som gör det till en bra arbetsplats?
– Det måste vara högt i tak på en arbetsplats. På det här kontoret känner vi arbetsglädje för att man får göra sin stämma hörd. Bra stämning är viktigt och det har vi här, säger Ann-Christine Säfström, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.
– Mäklare är ett tufft jobb, speciellt i Umeå. Men hos oss jobbar vi som ett team, samarbetar istället för att tävla mot varandra, och därför finns det ingen rivalitet, eftersom alla arbetar mot samma mål, fortsätter hon.
Det läggs ofta ett stort ansvar på arbetsgivaren, men vilka skyldigheter har de anställda i skapandet av en bra arbetsplats?
– Det här är inget 9 till 5-jobb, det kräver förtroende. Frihet under ansvar. Arbetsgivare och anställda måste sträva mot någonting tillsammans, ett mål som är gemensamt, säger Ann-Christine Säfström.
Vilka egenskaper krävs då hos arbetsgivaren?
– En arbetsgivare måste först och främst kunna leda, men samtidigt vara lyhörd, och kunna lyssna till personalens behov. Har man piska och ingen morot får man heller inget bra resultat, säger Ann-Christine Säfström.
”Medarbetare, inte anställd”
En annan mäklarfirma som skördat framgångar är Mäklarringen, en av få rikstäckande mäklarkedjor som ägs av medlemmarna, och där är fastighetsmäklaren Ulrica Johansson inne på samma spår.
– Bra ledarskap är nummer ett, men man behöver även känna ett individuellt ansvar. Det behövs en öppen kommunikation från arbetsgivare, så att man kan ta sitt eget ansvar, då växer man också som individ, säger Ulrica Johansson.
– Många företag är styrda av sin ledning, men för oss är ju varje kontor delägare, så vi har ansvaret att själva växa. Och när man känner att man växer, då är det roligt att arbeta, fortsätter hon.
Två fastighetsmäklare bland landets tio främsta arbetsgivare, ni på sjunde plats och Svensk fastighetsförmedling på tredje, vad tror du att det beror på?
– Vi är båda moderna företag, som ger frihet med ansvar. Här är man medarbetare, inte bara anställd. En arbetsgivare kan inte ta någonting för givet, utan måste hela tiden visa sin uppskattning mot personalen, säger Ulrica Johansson.
– För att kunna behålla dem gäller det att man är tydlig innan anställningen. Tydlig kommunikation, både mellan arbetsgivare och medarbetare, och medarbetare emellan, fortsätter hon.
Hur skapar ni den atmosfären på det här kontoret?
– Genom respekt, det handlar om respekt. Respekt mot varandra och respekt mot kunderna, som alltid ska stå i centrum. Alla måste ha samma tänk, och då krävs det att man lär sig av varandra, säger Ulrica Johansson.
Går det urskilja några drivande trender i mäklarbranschen?
– Man ser att det kommer in mer och mer kvinnor, vilket är bra. Men det behövs både män och kvinnor, blandningen är viktig på en arbetsplats. Det ger en annorlunda dynamik, avslutar Ulrica Johansson.

Rankingen över Sveriges Bästa Arbetsgivare används vanligen som en måttstock för hur väl arbetsgivarna lyckas leva upp till förväntningarna från sina medarbetare. Den slutgiltiga förhoppningen är förstås att behålla sin konkurrenskraft inför framtiden. Det återstår att se om Svensk Fastighetsförmedling och Mäklarringen har kvar samma dynamik nästa år.
JIMMY WIDERLUND

Fler Artiklar
Klicka och läs!