Lästips: Skärgårdsmat med Salming

Börje Salming ICA Bokförlag

Om nu alla kändisar måste ge ut en kokbok med gamla klassiska recept ”på det där alldeles speciella och personliga sättet som gör just denna bok så unik att den bara är ett måste i just din bokhylla” så får de gärna göra det på Börje Salmings vis. Det vill säga med ett större syfte än att bara tjäna extra pengar till den kassa som, om än något syniskt sett, knappast kan behöva bli så väldigt mycket större.
För det märks att han vill säga något mer än bara ”så här lagar jag min mat – det tycker jag blir gott.” Genom hela boken ser vi ett tydligt budskap om att värna men också se till att ta till oss den unika natur vi bjuds på i Skärgården. Det finns en genuin vilja från Salmings sida om att vi faktiskt ska ta oss tiden att uppleva Skärgården så att vi förstår att uppskatta och vara rädda om den.
I boken får vi därför inte bara tips på hur vi lagar god skärgårdsmat utan även en kort men utförlig genomgång av de olika öarna, vad dessa erbjuder och hur vi tar oss dit. Som pricken över i:et bjuder boken även på fantastiskt vackra naturfoton även om löjligt många av dessa såklart inte bara upptas av naturen utan Salming själv. Men det är väl inget man dör av med tanke på att han trots allt åldrats med en viss gras.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!