Foto: Elin Larsson

Bil & Bostad-dagen: ”Vi kommer ha kul på Bil & Bostad-dagen”

Den 7 september är det återigen dags för Bil och Bostad-dagen och under lördagen kommer det råda full aktivitet hos Umeås bilhandlare och mäklare. En av de mäklarfirmor som kommer att hålla öppet är SkandiaMäklarna och Bil & Bostad passade på att prata med dem inför dagen. – Vi kommer ha en personlig tränare här och så kommer det finnas möjlighet för kostrådgivning. Vi tänker att en sund kropp tar sunda beslut och att en bra magkänsla skapar bra bostadsaffärer, berättar Camilla Alfredsson och Peder Persson på Skandiamäklarna.

Camilla berättar även att de framöver kommer att satsa mer på hälsa och det miljövänliga.
– Vi har till exempel tagit bort kakfatet och bytt ut mot frukt istället. Sen kommer företaget att blomstra väldigt mycket med vår nya grafiska design i framtiden. Det händer mycket nu och det kommer även hända mycket framöver. Vi är ett starkt gäng som satsar mycket.
Styrkan hos SkandiaMäklarna tycker Camilla ligger i erfarenheten och i det genuina engagemanget för kunden.
– Och så kompletterar vi varandra väldigt bra och backar upp varandra om det skulle behövas, säger Peder.
Redo hjälpa till
Fördelen med en dag som Bil & Bostad-dagen tycker Camilla är möjligheten att träffa kunder och möjliga samarbetspartners.
– Vi vill gärna komma in så tidigt som möjligt så att vi kan vara med och hjälpa till på alla plan man kan tänkas vilja ha vår hjälp. Därför bjuder vi just nu på en Linas matkasse om man bokar en kostnadsfri värdering.
Camillas bästa tips till den som går i försäljningstankar är att prata med banken först.
– Då har man klart för sig hur mycket man har, om man måste låna och om det i så fall går. Så att man sen kan göra en snabb affär. Det går ju snabbare när man gör affärer idag. Sen är det bra att boka en kostnadsfri värdering av sitt hem så att man vet om man måste sälja först eller om man kan köpa direkt.
Ett annat tips är att vara ute i tid.
– Man kanske kan börja packa undan lite så att man inte står där när det ska fotograferas och ska göra det i sista minuten. Det tar längre tid än man tror och man kanske tjänar på att måla om i en mörk hall till exempel. Vi kan ju även ge stylingtips till den som vill ha det. Det är främst inför fotografering som det blir aktuellt.
För den som vill ha hjälp att förbereda sig inför en försäljning har man på Skandiamäklarna även en redotjänst.
– Då gör man klart allt så att det bara är att trycka på knapparna när man väl är redo att sälja.
– Sen är det viktigt att låta känslan styra lika mycket som förnuftet, tillägger Peder.

”Vi kommer ha kul”
De berättar att det just nu är det mycket små lägenheter som säljs.
– Det är ju mycket för att vi är en studentstad och terminstarten men det är även många hus som kommer ut nu när medan det är grönt, säger Peder.
– Sen har vi även en del nybyggnationsprojekt på gång med kedjehus på Symfonivägen och Piruettvägen på Umedalen och så kommer vi bygga radhus i klassisk stil mittemot Waldorfskolan på Backen, berättar Camilla.
För den som är nyfiken på att prata mer om vad SkandiaMäklarna har att erbjuda hälsar de alla välkomna på Bil & Bostad-dagen.
– Vi kommer ha kul här. Vill man prata affärer kan man göra det men vill man bara ha kul och lyssna på den personliga tränaren kan man komma in och göra det med. Det kommer vara en trevlig dag helt enkelt. Man ska absolut komma hit, annars har man missat något, avslutar Camilla.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!