Lästips: Odla grönsaker och kryddörter

Guy Barter Bonnier Fakta

För den som funderar på att börja odla grönsaker och kryddörter är det här boken man letar efter. Här får vi en grundlig genomgång av allt vi behöver veta när vi ska odla vad det nu är vi vill odla. Vet man ännu inte vad detta är finns det bekvämligt nog även en uppslagsguide där vi får information och råd kring alla de grönsaker vi kan odla i vår trädgård.
Boken börjar med en genomgång av hur man bör planera sin trädgård och låter oss därefter orientera oss bland alla trädgårdens verktyg. Efter detta går den igenom vilka skadegörare och sjukdomar det finns och hur man bekämpar dessa. Sedan är det dags för uppslagsdelen där vi får läsa om alla de godsaker vi inom en snar framtid ska få skörda i vår trädgård. Och slutligen avslutas boken, som pricken över i:et, med en så-guide där vi får veta all nödvändig fakta om när och hur vi ska planterar de olika grönsakerna. Allt detta i ett bekvämt litet och kompakt format; det är som ett minilexikon för den nya odlaren.
Istället för de översvallande fotona man vant sig vid är det här tecknade bilder och jag gillar att man vågat gå hela vägen och köra på tecknade bilder rakt igenom boken. Resultatet är en oerhört informationsprunkande bok med en skönt nostalgisk retrokänsla.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!