Lästips: Växthus och uterum

Växthus och uterum Eva Robild ICA Bokförlag

Jag minns den dag då mitt intresse för växthus dog. Jag var kring nio och tillsammans med min mamma på besök hos en av hennes vänner. Vi hamnade i dennes växthus och trots att både mamma och hennes vän verkade överens om storheten, förstod jag inte alls vad poängen var med ett litet och alldeles för varmt hus där man inte kunde göra något annat än att äta tomater. En grönsak jag just då inte heller förstod sensationen kring.
Men efter att ha läst boken ”Växthus och uterum” kan jag konstatera att min växthusträda är över, för här finner jag svaret på den fråga jag ända sen den där dagen ställt mig: ”Vad ska detta vara bra för?”
Det är en bok som sprudlar av inspiration, inte minst i form av alla de vackra foton vi bjuds på. Men vi får även tips kring hur vi tjuvstartar och förlänger säsongen, vilka växter som trivs i växthus och mycket mer. Men framförallt är det här en bok som visar att växthus kan vara mer än bara en förvaringsplats för växter som ännu inte trivs i trädgården, det är en plats att vistas i och njuta av. Så om du som jag har lite större krav på ett växthus än att det ska vara ett rum med tomater är det här boken för dig.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!