Lästips: Liten kaka

Liten kaka Emelie Holm Norstedts

Kokböcker i all ära men det är när det kommer till desserter som jag blir verkligt intresserad. Inte bara för att jag är en sockergris av stora mått utan också för att det är här som det blir lite bökigt att improvisera. I alla fall för undertecknad.
En som däremot improviserar fram sina egna recept är Emelie Holm. Kanske är det därför som denna bok känns så spännande även för ett så pass uttjatat ämne som dessertböcker, för hon är sannerligen inte
ensam om inriktningen. Men detta är en bok som ändå utmanar och vågar se förbi de klassiker som annars alltid finns med. Det är uppfriskande, för vad ska vi egentligen med dem till när de redan finns i alla andra dessertböcker? Här får vi istället nya spännande utmaningar och det i en fantastiskt stilren och vackert formgiven bok som är lätt att följa och med massor av inspirerande bilder som får en att vilja anta utmaningen i köket.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!