Foto: Marielle Lindberg

Påsk med färgglad guldkant

Tiden vi många längtat efter är kommen! Det droppar från taken och fåglarna sjunger ikapp. Än är det inte riktigt säsong för att ställa ut våra utemöbler på efterlängtade altaner men när det väl är dags blir det ett kärt återseende. Innan vi kan sätta oss till ro och njuta av våren har vi en antågande högtid.

Vissa av oss låter den kycklinggula färgen prägla våra hem medan andra väljer att låta bli. Kanske önskar man påskpynta i helt andra färger, men hur göra då många dekorationer och attiraljer lyser lika klargult som vårsolen själv?
Påsken förknippar man lätt med goda måltider, målade ägg, ris med fjädrar i och prydnader i form av harar, tuppar och kycklingar. Utöver vårt ordinarie påskpynt kan man välja att tänka nytt! Varför inte byta ut soffkuddarna lagom till påsk och satsa på kuddfodral i äppelgrönt eller orangerött? Sådana ögonbrynshöjare brukar gå att finna i de flesta butiker som säljer inredning för hemmet. När högtiden är sedan över kan man låta en av kuddarna ligga kvar och göra enfärgade vita kuddar sällskap för att möta den senare delen av våren.
Soffan har fått sitt och vi vänder blicken mot våra bordsytor. Bord är överlag vackra ting som gärna får stå för sig själv utan en duk som täcker den magnifika ytan. Till påsk kan vi dock tumma lite på den detaljregeln då dukningar gör sig bättre om en täckande påskduk och löpare får göra porslinet sällskap. Duken får gärna vara enfärgad i någon upplyftande färg och till det passar tallrikar i enkelt vitt eller med mönsterdetaljer. En prick över det berömda i:et är vaser för både ris och ros. Dessa finns i näst intill oändligt många former och färger. Välj någon som passar att ställa påskriset i och låt kvistarna få sällskap av fjädrar i exempelvis orange och rött. Voilà, påsken har fått sin guldkant!
MARIELLE LINDBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!