Lästips: Stora boken om belysning inne och ute

Linda Wiktorsson-Lång Bokförlaget Semic

För den som vill få inspiration kring hur man kan ljussätta sitt hem och trädgård är detta boken man letar efter. Här får vi en gedigen genomgång över olika typer av armaturer, ljuskällor och hur vi kan tänka när vi ljussätter hemmets samtliga rum.
Tipsen är många, åtminstone känns det så till en början men efter ett tag märker jag att det är samma tips om och om igen. Det kan förvisso vara bra att visa på de många möjligheterna men när det knappt går en sida utan att en dimmer rekommenderas känns det till slut bara tjatigt.
Något som däremot till viss del lyser med sin frånvaro är säkerhetstänket. Nog för att det varnas för det elektriska och behovet av fackmän när det kommer till ljus och vatten. Men om man tipsar om att det kan ge häftiga effekter att sätta en glasskål under en halogenlampa kan det också vara läge att varna för att detta även medför en risk för tredje gradens brännskador med tanke på hur mycket värme en sådan lampa alstrar. För att inte tala om det helt idiotiska tipset att levande ljus ger en stämningsfull effekt om man använder papperspåsar som lampskärmar.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!