Foto: Stockholmsmässan

Vårens trender och design i Norden

Två stora nordiska inrednings- och mövelmässor gick av stapeln i inledningen av februari – Formland Up i Danmark samt Stockholm Furniture Fair.

Stockholm Furniture & Light Fair skryter med att vara världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Årets mässa öppnade dörrarna 5 februari och välkomnade i år även allmänheten den 9 februari.

Uppemot 40 000 besökare väntades till Stockholm Furniture & Light Fair och cirka 730 utställare från 31 länder visade det senaste inom möbler, belysning och textil.
I samband med mässan och den parallella Stockholm Design Week visades utställningen Glass Elephant i Östasiatiska Museets Bergrummen på Skeppsholmen – ”en designinstallation i gränslandet mellan industridesign, konsthantverk och performance”.
Trä var i fokus på Formlands nya mässkoncept, Up, som ägde rum i Herning i Jylland i Danmark 2-5 februari. Exempelvis fanns möbelsnickaren Morten Høeg-Larsen på plats – han har specialiserat sig på att göra skärbrädor av sjuka träd.
Två till exempel på trä- och återvinningstrenden är Oohh som återanvänt trä till sina förvaringslådor och RecycleDesigns Bakerstreet cafébord med avtagbar topp som görs av återanvänt material.
Men det fanns mycket annat att se för de nära 10 000 besökarna på Up, kort för Formland Upgraded. 289 utställare inom design, möbler och formgivning fanns på plats.
JONNY BERGGREN

Fler Artiklar
Klicka och läs!