Spelkrönika: Realism med ratt och pedaler

För alla som eftersträvar en mer realistisk spelupplevelse med sina rallyspel finns en hel uppsjö produkter att ta hjälp utav. I grund och botten handlar det om en ratt som tillsammans med pedaler gör spelupplevelsen komplett.

För runt tusenlappen eller ännu mer beroende på hur ”nördig” man vill vara finns något för alla. Det man i regel får är en helt gummibeklädd ratt, halkfria pedaler för broms och acceleration samt växelspakar som monteras på höger eller vänster sida om ratten beroende på om man är höger- eller vänsterhänt. Givetvis skakar och vibrerar ratten vid stötar och gupp och vanligtvis kan man välja mellan att haka fast ratten på ett lågt bord eller att ha den i famnen. Spelupplevelsen blir mer simulatorlik och för den som ännu inte kör bil i verkliga livet får man troligtvis ett försprång när det blir dags för det.
Jag vill gärna tro att man i teorin snappar upp mer än vad man tror när man som bäst sitter där och häver sladdar och reglerar med pedalerna vid kurvtagningar. Spelratt och pedaler finns på välsorterade internetbutiker liksom på elektronikgiganter men begagnat kan ju vara en idé för den sparsamme.
MATHIAS LINDER

Fler Artiklar
Klicka och läs!