Spelkrönika: Vilka spelar rallyspel?

Jag kan nog tänka mig att majoriteten där ute tänker sig att rallyspel enbart skulle vara för unga killar med acne och hemläxor. Eller för den där unge mannen som kör topptrimmad Volvo 240 med kepsen bak-och-fram komplett med en enorm sölig snusprilla under överläppen. Jag tror att man ser lite fördomsfullt på det där med rallyspel och målgruppen som spelar dem.

Men faktum är ju trots allt att de yngre, både pojkar och flickor, gärna spelar partykartingspel som jag för övrigt recenserat i tidigare nummer. Medan de lite äldre givetvis ger sig på mer simulatoraktig rally där varvtider spelar roll och där inget lämnas åt slumpen.
Men för tvåbarnsföräldern då, vad rekommenderas för denne? Ett lysande exempel på lättfattlig men ändå fartfylld och spännande rally är ju så kallade arkadrallyspel. Här vill jag passa på att lyfta fram Sega Rally som släpptes 2007 till både PC, Playstation 3 och Xbox 360. Det var alltså en remake på originalet men som formats efter modern mall och resultatet var alldeles fantastiskt. Lättspelat för den nyinvigde men också belönande för den som övar samtidigt som det var toksnyggt, välljudande och som gjutet för två spelare.
MATHIAS LINDER

Fler Artiklar
Klicka och läs!