Foto: Marielle Lindberg

Inredning: Duka upp till fest

Klara, färdiga, skriv! Jag, Marielle Lindberg, skakar hand med er läsare och upplever handslagen som ett kärt återseende. Åter på Bil & Bostad-arenan finner ni mig igen, som efter en tids vila från hemma-hos-reportage intar positionen igen som er skribent och inspiratör.

Dock letar jag inte längre efter hem att besöka med penna och kamera, utan har valt att fokusera på att ge er inredningsinspiration. Jag vill leda er genom djungeln av valmöjligheter och tipsa om idéer till härliga miljöer där bara fantasin sätter gränser.
När julhelger och festligheter närmar sig känns det helt rätt att ställa sig på tå och spana efter vilka typer av dukningar man kan ta sig an för att ge den matglada tillställningen det lilla extra. För att finna olika alternativ har jag valt att ägna mig åt trendspaning i form av skyltfönstershopping.

Det är detaljerna
som räknas
Innanför glaset dukar man med porslin, lägger allt till rätta och skapar en liten scen som speglar verkligenheten. Jag lockas till att vilja sätta mig till bords och affärerna har lyckats med sina koncept. Visserligen saknas mat på bordet och dryck i glasen, men genom att välja en bra kombination av detaljer kan jag näst intill känna doften av vad som skulle kunna finnas på tallrikarna. Nötter skymtas i en skål och jag hör med detsamma ljudet av en nötknäppare som med full kraft försöker öppna det hårda skalet. Intill finns servetter bundna i rullar och placerade i en skål. Jag låter bilden av arrangemanget lägga sig till rätta i mitt minne. Där fick jag ett tips till min egen juldukning som jag garanterat kommer att anamma!
MARIELLE LINDBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!