Miljö-charter för självplågare

Jahadu Nicklas Berglund. Du ser alltså inga fördelar med klimatproblematiken. Vår store ryske ledare Putin tycker att det ska bli skönt att slippa ha pälsmössan på när han besöker Sibirien, men å andra sidan – och det har nog inte Putin tänkt på - lär det bli ganska gungfly av hela tundran när permafrosten släpper.

Hur hamnade förresten mammutarna fem meter ner i backen? Det har nog töat förr på den sibiriska tundran. Innan alltsammans blev vårt fel.
Jag har kamrater som flyger på charter och som frivilligt erlägger extraavgifter för sina utsläpp av koloxid. Det finns sidor på internet där du själv kan räkna ut hur många kilo du gör av med på en resa till exempelvis Thailand.
Sån där information kan du gärna säga till svärmor och svärfar varenda gång de ska resa till Thailand, så åtminstone du får rent samvete. Säg det gärna inför barnen också så ger det ännu mer effekt.
Vett-och-etikett-oraklet fru Magdalena Ribbing hörde jag på radion nyss. Hon sa att det inte var något etikettsbrott att gå fram till den väntande herrn i bilen och be han stänga av motorn när frun är inne och shoppar. Blir hon kall om rumpan får hon väl ha mamelucker! Det ska alla anständiga kvinnor ha vintertid.
Jag har själv varken körkort eller bil men jag utnyttjar ofta min ställning som billös och kan samåka av ren sympati bara för att fylla ut en plats. Jag skäms inte för att ha snålskjutsat mig fram genom livet, rent statistisk har jag gjort en välgärning. Här kan många vara tacksamma, fortsätt skjutsa mig!
Och här har ni fler miljötips:

1. Bygg fler hyreshus i trä
Det bästa exemplet på kollektivt och miljösnålt boende finns faktiskt i Umeå. Här på Tomtebo byggdes nyss ett fantastiskt fint hyreshus helt i trä. Det är också rätt bygge för vårt klimat. Mitt i huset finns ett gemensamt atrium med växter. Där står ett flera hundra år gammalt olivträd så jag gissar att med självplock blir drajan fixad på cocktailpartyt. Jag vet att grabbarna som byggde detta hus även ska bygga ett sådant i Övik. Foppaland är helt rätt för en sådan miljösmart satsning!

2. Hugg ner vi-skogen.
Ja jag vet att det är det värsta man kan säga. Sanda mina ord men den här vi-skogen ska visst vara bra mot ökenspridning. Varje år får jag i alla fall julkort av släktingar som på detta sätt vill hälsa att inte bara dom utan även JAG har bidragit till plantering av vi-skogen. Ursäkta men; Vad gör man julkort av? Skog såklart. Frimärket är också av cellulosa. Nej hugg ner vi-skogen så slipper vi ha dåligt samvete för jämnan. Var den nu växer.

3. Låt undulaten få skita prick.
Vem köper Hemmets Veckotidning, Allers, Året Runt? Jo pensionärerna. De har Josefssons katalog, Ellos katalog, telefonkataloger, bussturlistor och broschyrer med nyttig information från apotek, försäkringskassa, kommun och andra som lever på att informera dem om allt och inget. Men rädda en bäver, ge dom en dator!
Bil och Bostad finns nu även på nätet men ta gärna tidningsupplagan och använd de lästa sidorna. Låt oss få glädja din undulat! Vi duger utmärkt som burgolv till undulaten som nu får skita prick på Nicklas – eller på mig. Här finns även många porträtt på bilhandlare och mäklare och den sysslolöse kan gärna roa sig med gissningar. Skiter undulaten hellre på personen med mustascher eller den utan? Det finns mycket mer spännande sysslor och tidsfördrif än skraplotter och bingo mina vänner... Godmorgon!
Ja du Nicklas. Efter denna träffsäkra avslutning servar jag över en fråga du ska besvara i din nästa krönika. Varför har vi egentligen gardiner? Och varför är det så sparsamt med gardiner hos Jehovas vittnen? Är det för att gud ändå ser allt?

Benny Karlsson

Fler Krönikor
Klicka och läs!