Klassiskt spel: RalliSport Challenge 2

RalliSport Challenge 2 Xbox Betyg: 5/5

RalliSport Challenge 2 som släpptes till Xbox 2004 hade allt jag önskade att ett rallyspel skulle ha. Till skillnad ifrån Beetle Adventure Racing som jag skriver om i krönikan intill så var RalliSport Challenge 2 det första fullskaliga rallyspel jag nötte. Och som jag nötte. När spelet begav sig så var det kort och gott komplett med fullständigt makalös grafik, härlig körkänsla, ett bra onlineläge och mycket mer.
Spelet innehöll visserligen inte så många olika bilmodeller men de som faktiskt fanns där var mycket välgjorda och skademodelleringen av högsta klass. Beroende på vald svårighetsgrad knycklades bilarna ihop realistiskt och köregenskaperna förändrades radikalt beroende på hur ansvarslöst man kört.
Jag minns att jag dessutom var mycket nöjd med spelets alla banor och vädereffekterna tillsammans med cockpitvyerna gjorde känslan av realism oundviklig och mycket påtaglig. Att svenska Digital Illusions utvecklat spelet är såklart kul. Du har väl inte missat denna rallypärla till gamla Xbox?
MATHIAS LINDER

Fler Artiklar
Klicka och läs!