Nytt spel: Vinterns hetaste rally

Forza Horizon Xbox 360 Betyg: 4/5

I uppföljaren till Forza Motorsport 4 bjuds man in i en öppen spelvärld belägen i Colorado där man fritt kör runt på spelets många vägar till de platser där attraktiva tävlingar att delta i finns. Spelets dygnsystem är riktigt uppskattat och låter dig tävla i både dagsljus och nattmörker. För att späda på realismen ytterligare så finns ”vanlig” trafik på vägarna som man måste väja för under somliga lopp. Man kan dessutom när helst man vill genom ett par enkla knapptryck utmana vissa fordon i ett illegalt streetrace.
Merparten utav spelets alla lopp sker på asfalt eller grusväg i bästa rallyanda och bilarnas fysik känns suverän. Det är lika lätt att hantera fordonen på vägarna som det är svårt att till fullo bemästra bredställ och andra mer krävande manövrar. Spelets samtliga 180 bilar går dessutom alldeles utmärkt att trimma, styla och exempelvis lackera efter egen smak.
Grafiskt sett torde detta vara det snyggaste rallyspelet till konsol så här långt och online blir spelet ännu bättre då mänskliga spelare blir så mycket bättre motstånd på vägar och rallybanor.
MATHIAS LINDER

Fler Artiklar
Klicka och läs!