Foto: Raus

La Vie en Rose på VårFormex

Vårens stora inredningstrend är att miljöerna blir allt mer ombonade och mindre minimalistiskt stilrena. Nu gäller inredningar som andas människa och personlighet; färgerna är dova och heltäckningsmattor och tunga textiler är tillbaka, kristall och mörkt trä likaså. Trendtemat för årets VårFormex Stockholm var ”La Vie en Rose” där efterkrigstidens Paris och Edith Piaf inspirerade den nordiska inrednings- och presentbranschen.

Det var en skön blandning mellan Art Déco, 1940- och 50-tal och nyproducerade möbelklassiker på vårens Formex Stockholm som gick av stapeln 17-21 januari 2008.
Trendtemat ”La Vie en Rose” andas Paris efter andra världskriget, en dynamisk brytpunkt där det skapades oförglömlig konst på gamla klassiska kaféer, trottoarer och salonger.
Tidsandan personifieras av stilsäkra legender som Edith Piaf och Jean-Paul Sartre – outsinliga inspirationskällor och ständigt aktuella.
– Den här är en av de starkaste trenderna vi ser i Europa just nu. Snart är den lika stor här i Sverige, säger Maria Strandberg, projektledare för Formex Stockholm.

Nordens största
Mässan arrangeras på Stockholmsmässan och är Nordens största fackmässa inom inredning, design och presentartiklar. På mässan samlas agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och inköpare från nordiska inrednings- och presentbranschen. Årets VårFormex satte besöksrekord med 23 669 inköpare och i vår deltog 752 utställare från olika länder.
Formex Stockholm arrangeras två gånger per år, nästa mässa äger rum 28-31 augusti 2008.

Anders Ericsson

Fler Artiklar
Klicka och läs!