Foto: Elin Larsson

Umeå Van Service firar 25 år i Umeå

På Umeå Van Service firar man i år 25-årsjubileum och det kommer man att få en försmak av under Bil & Bostadsbytardagen. – Vi kommer att bjuda på tårta och ha smygpremiär på en del personbilsmodeller som lanseras senare i höst. Nu har vi även fått in den nya pickupen Isuzu D-Max, den sätter en ny standard i pickupklassen, berättar Andreas Israelsson, försäljningschef på Umeå Van Service.

Det egentliga jubileumsfirandet drar igång först efter Bil och Bostad-bytardagen.
– Vi börjar med ett personbilsevent i mitten av september och i slutet av september fortsätter vi med ett transportbilsevent. Vi kommer även att presentera vår historia sedan starten och visa det senaste inom bilvärlden, säger han.
Även om man på Umeå Van Service har en blandning av amerikanska, italienska och japanska bilar för alla behov är det just importen av amerikanska suvar, muskelbilar och transportbilar som de flesta förknippar dem med, och det är ett rykte som även sträcker sig utanför Umeås gränser.
– Inom vissa speciella nischområden har vi kunder över hela Sverige. Vi har kunder som reser från Skåne upp till Umeå för att köpa och serva sina bilar. Vi jobbar mycket med ombyggnationer och anpassningar av bilar. Dessutom är vi experter på direktimport av bilar från USA, det är ett område vi är unika på.

Något för alla
Det är inte bara amerikanska importbilar som Umeå Van Service erbjuder utan de vill kunna erbjuda något för alla.
– Vi har ett stort engagemang och kunnande om bilar, vi vill få kunden nöjd och leverera en bil som passar kundens behov. Många blir förvånade att vår anläggning är så stor och komplett. Sen är vi även noga med att ta hand om kunden hela vägen, även efter bilköpet då vi erbjuder en fullserviceverkstad där vi kan hjälpa kunden med allt som rör deras bil.
Just vilka behov man har och vilket syfte bilen ska fylla är något Andreas tycker att man ska tänka på innan man köper en bil.
– Sen ska man även gå lite på sitt första intryck, känns inte bilen rätt från början är det inte så lätt att ändra på det senare, resonerar han.

Nya regler
Men det är inte bara bilen utan även bilhandlaren man ska ställa krav på tycker Andreas.
– Man ska kräva att bilarna är genomgångna och testade och att varudeklarationen finns på framrutan. Sen ska man även kunna få hjälp att hitta en finansieringsform och rätt försäkring på sin nya bil. De kraven ställer vi på oss själva och vi vill att kunden ska känna den tryggheten hos oss.
Han berättar att det just nu säljs mycket av allt, både nytt och begagnat och att sommaren har varit betydligt starkare än i fjol.
– Informationen är så snabb idag att man ofta vet vad som händer om ett halvår, så om man bestämt sig för att byta bil är det bara att kolla in modellen man är intresserad av och klämma och känna på den.
Han berättar att miljöbilsreglerna kommer att ändras efter nyår och att det därför kan vara läge att satsa på en sådan nu eftersom utbudet är stort.
– Väntar man till efter nyår kommer utbudet att vara lägre ett tag tills tillverkarna har anpassat modellerna efter de nya reglerna. Amerikanska bilar har en stämpel på sig att inte vara miljövänliga, men den stämpeln är hur fel som helst. Amerikanska bilar ligger långt, långt fram i dessa frågor. Kolla in Årets bil, Chevrolet Volt, till exempel som är en banbrytande elbil med räckviddsförlängare som gör att du kan åka över 500 kilometer per laddning.

Spännande höst
För Umeå Van Service blir det alltså en spännande höst med stora modellnyheter och 25-årsjubileum. Men innan dess är det smygvisning av en del nyheter under Bil & Bostadsbytardagen och Andreas vill passa på att hälsa alla välkomna den första september.
– Vi kommer att visa framtiden och vart både Umeå Van Service och våra märken är på väg. Så kom förbi och se vad vi kan erbjuda dig som bilägare oavsett vilket märke du är intresserad av, avslutar han.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!