Foto: Peter Öberg

Vann en vecka med Volvo

Hallå där, Jakob Mjöbring, som fått testköra en Volvo XC70 under en vecka efter att ha anmält sig till Volvos testpanel på Facebook.

Du skrev i din ansökan att du ”tycker inte så där värst bra om Volvo”. Varför anmälde du dig – och varför tror du att just du blev utvald till testförare av de cirka 1500 som anmält intresse?
– Jag jobbar med marknadsföring och sociala medier själv och tyckte det skulle vara kul att testa, och jag tycker att det är kul av dem att göra det här. Det är ett bra sätt för dem att marknadsföra sig själva, att de vågar ta kritik och vara öppna. Det blir lite annorlunda än vanliga biltester när ”den vanliga människan” tycker till.
Har dina åsikter om Volvo ändrats under denna vecka?
– Ja, de har faktiskt det. Jag är otroligt imponerad av säkerhetstänket. Så många saker trodde jag inte att det fanns. Den har adaptiv farthållare, lampor som lyser i vindrutan när man kommer för nära bilen framför, kameror på backspegeln som varnar om det finns något i döda vinkeln… Om man kör mycket är det fantastiskt bra och det ökar känslan av trygghet. Jag tyckte innan att Volvo var tråkiga, och visst är det ett åbäke till bil, men känslan är bättre än jag trodde. Jag kör annars en bil från 2004 och det är stor skillnad i komfort och teknik.
Hur ser ditt bilintresse ut annars – är du en bilfantast?
– Det är latent, kan man säga. Jag var mer intresserad förut, läste biltidningar och så, men nu med familj och annat är det inte läge att odla bilintresset.
PETER ÖBERG

Vill man läsa mer om Volvos testpanel eller anmäla sitt intresse kan man göra det på följande sida: www.facebook.com/Volvopersonbilarsverige.

Fler Artiklar
Klicka och läs!