Björn slår ett slag för hemtelefonen

Hemtelefonen hamnar allt mer i mobiltelefonens skugga när allt fler svenskar väljer bort den fasta telefonin. Nu tar Telia Sonera till offensiven med en ny kampanj där bland annat Björn Skifs medverkar.

Hemtelfonianvändningen har minskat stadigt under de senaste åren och allt fler svenskar fortsätter att välja att bara använda sina mobiltelefoner.
Enligt Post- och telestyrelsens årliga individundersökning från slutet av 2006 hade sju procent av svenskarna helt valt bort hemtelefonin jämför med fyra procent året innan. Och trenden visar inga tecken på att avta.

Använder IP-telefoni
Var tredje person som bor i hushåll där alla är under 26 år är utan fast telefon. Mobilkunderna använder även mobila datatjänster som IP-telefoni i allt högre utsträckning.
Därför satsar Telia Sonera nu på en ny kampanj för att försöka locka tillbaka svenskarna till den fasta hemtelefonin. Kampanjen bygger på telefonklotter från, bland andra, Björn Skifs, som Bil&Bostad ställde några frågor till.
Björn Skifs, hur har din telefonanvändning sett ut innan mobiltelefonens intåg och hur har den förändras fram till idag?
– Jag har alltid försökt använda telefonen sparsamt och praktiskt för ren information. Jag sitter aldrig och kallpratar och det är fortfarande likadant.
Vad kännetecknar ett riktig bra telefonsamtal?
– När vi har ätit middag och innan sporten har börjat på TV ringer en god vän och meddelar att allt har gått bra och att han berättar mer senare när vi ses.
Hur tror du en konstvetare skulle analysera och kommentera ditt telefonklotter om han trodde att det var skissat av någon ”riktig” konstnär.
– Med oerhörd förtjusning utropar han att en mästare är född.
Therese Majlöf

FAKTA BJÖRN SKIFS
Namn: Björn Skifs
Ålder: 60
Yrke: Skådespelare och sångare
Familj: Barnen Oliver, 19, Jonathan, 16, och frun Pernilla, 42.
Karriär: Mest känd för låtar som ”Hooked on a Feeling” 1974, ”Michelangelo” 1975, ”Härligt Härligt, men farligt” 1977, ”Det blir alltid värre framåt natten” 1978 med flera.
Favoritrum: Sovrummet
Drömboende: Det har jag redan, bor på landet.
Kör: Bil och moppe.

Fler Artiklar
Klicka och läs!