Foto: Elin Larsson

Full fart på Umeås bostadsmarknad

I helgen var det full fart bland Umeås mäklare som hade visningshelg. Bil & Bostad tog tillfället i akt och besökte några av visningarna.

På Lagmansgatan var intresset stort när Terese Brännström på SkandiaMäklarna välkomnade besökarna.
– Vi har haft 14-15 besökare och det var några som var riktigt intresserade, berättar hon och säger att det just nu är mycket bostadsrätter som säljs.
– Det är till exempel många äldre som flyttar från hus för att slippa trappor och i övrigt tungt arbete som ett hus medför. Markplanstreor är därför väldigt populära just för att komma ifrån trapporna, såvida det inte finns hiss i trapphuset för då kan man ju ta den.
Efter Tereses tips tog vi därför hissen upp till Boportens visning på Skeppargatan där det istället var utsikten som lockade. Sara Stenlund konstaterade att den inte var svårsåld.
– Det har varit ett fantastiskt intresse. Jag säljer den här direkt och det har varit bra fart på de andra visningarna också.

Redan sålda
På Mäklarhuset passade man på att visa några av de lägenheter som just nu håller på att byggas på Sandåkern och även här var intresset stort.
– Det har gått jättebra idag, det har varit runt 90 personer, kanske ännu fler, som varit här och tittat. Det är väldigt kul när det kommer folk när man arrangerar sådant här, säger Anders Ottosson på Mäklarhuset.
Just nu står det tre hus på området. Anders berättar att det så småningom ska bli fem hus där ett av husen består av tre huskroppar som sitter ihop. Han berättar att i stort sett alla lägenheter redan är sålda.
– Hade det funnits fler lägenheter hade vi sålt dem med, men nu är allt sålt i stort sett. Det finns någon tvåa kvar.

”Hektiskt men roligt”
Även Carina Wallwik på Fastighetsbyrån hade en fullspäckad helg med 12 visningar på två dagar och på Öbacka Strand höll hon de sista två visningarna innan hon kunde ta några timmars helg.
– Det har varit hektiskt men roligt. Det har fungerat bra, men det är bara för att vi planerat så grundligt, konstaterar hon nöjt.
Hon berättar att uppslutningen varit bra på alla hennes visningar och att en del personer dykt upp på flera utav dem.
– På de här tolv visningarna har jag inte suttit ensam någonstans. Det börjar komma igång kring husen också som det varit lugnt kring ett tag nu. På ett hus som jag visade kom det 18 sällskap, berättar hon.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!