Julstämning: Inspirera mera

Inspirera Mera är Sandra Stenbergs blogg om inredning och inspiration till hemmet. Sandra skriver också om inredning varje månad i Nöjesmagasinet City.

Berätta om din blogg!
– Inspirera Mera är en personlig inredningblogg som startades redan 2006. Där kan du hitta hemmabilder, tävlingar, tips, pyssel, inspirationsbilder och mycket mer. Helt enkelt allt som man kan önska om älskar inredning och design.
Hur firar du jul?
– Jag kommer fira julen tillsammans med min och Tommys familj och det är det mysigaste stunden på året. Min lillebror kommer dessutom hem från Bryssel och alla mina syskon är äntligen samlade igen. För mig handlar julen helt och hållet om ens nära och kära och givetvis den goda maten.
Hur skapar du julstämning hemma?
– För att skapa en riktigt härlig julstämning är det bra att inreda både ute och inne för att få den rätta mysiga känslan. Vid entrén är det exempelvis fint att mötas av en dörrmatta i granris med en matchande krans på dörren. Väntar man främmande kan man göra det extra mysigt genom att göra egna islyktor som ger ett fint sken då de är tända. Inomhus är mitt bästa tips att använda mycket belysning i form av stjärnor och ljusstakar tillsammans med mysiga filtar och kuddar.Två andra viktiga ingredienser är musik och dofter. En bra julskiva med låg volym i bakgrunden kan göra underverk för stämningen. När det kommer till dofter kan man investera i några doftljus som lätt kan tändas vid behov.
Kan du dela med dig av ett trevligt tips på en julig pryl eller inredningsdetalj?
– En riktigt designklassiker som är fin att ta fram varje år är ljusstaken Nordic Light från Design House Stockholm. Ett tips är att köpa till ljusmanschetter så att stearinet inte rinner på ljusstaken och lämnar fettfläckar efter sig. Den finns i de flesta välsorterade inredningsbutiker och på nätet.

Inspirera mera
Webbadress: www.inspireramera.se

PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!