Foto: Carl Rehnberg

Kärlek vid första ögonkastet

När Bil & Bostad besöker Nya Motorcentrum under Bil & Bostadsbytardagen är det full fart på både försäljning och kontraktskrivning. Medan jag väntade på att Hans Forssén skulle bli klar gick jag runt och tittade på bilarna och fastnade för en sportbilsröd Opel Corsa i rallyutförande, men tänkte snabbt att jag inte är häftig nog för en sådan bil. Samtidigt som jag funderade över det kom Hans ut med Evy Persson som hade spontanköpt den röda Corsan.

Här talar vi om kärlek vid första ögonkastet. Det märks på en gång att Evy är en särskild kund för Hans. Han berättar att han har sålt flera bilar till familjen Persson under åren och Evy lovar att bjuda honom på fika när han levererar den nya bilen till henne.
När vi sätter oss ned över en kopp kaffe berättar Hans hur viktig kunden är på Nya Motorcentrum och hur mycket de vill att kunden alltid ska känna sig välkommen. Han berättar att en del kunder kommer in någon gång i veckan för att ta en kaffe och prata lite.
– Det viktiga är att vi som arbetar här har en bra stämning, för då mår kunderna bra, berättar Hans.
Efter att ha sett Hans med sin trogna kund Evy känner man verkligen hur mycket han månar om sina kunder.
Hans berättar även om hur bra han tycker att Bil & Bostadsbytardagen är.
– Genom att alla har öppet så är det fler som åker ut och tittar på bilar, vilket är bra för oss alla.
Därefter börjar vi prata om vilken som blir den hetaste i vinter. Hans framhåller den nya miljöbilsversionen av Opel Insignia med 160 hästkrafters motor. Han framhåller att det låga utsläppet på minimala 115 gram och en förbrukning på endast 0,43 är ”fantastiskt bra för en femdörrarsbil”, och riktigt myser när han säger det. På frågan om bilen är nog varm för att vara hetast under vintern svarar Hans ett snabbt, ”Självklart! Den är riktigt varm och skön.”
På vägen ut mot dörren tittar jag på Evys nya bil och funderar om jag skulle våga mig på att köpa en röd sportig bil...
CARL REHNBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!