Får vi önska framgång till...

Min egen kropp! Jag har överlevt magsår, lunginflammationer och hjärtsvikt. Tillväxten i den egna ekonomin kunde vara bättre, men hårväxten är det inget fel på. Samtidigt som jag odlar frisyr som Iggy Pop kan jag inte säga att jag har Iggy Pops kropp.

Jag är mer omfångsrik än framgångsrik, men nog om det. Vad är framgång?
Jo, det är sådant jag nu tar tillfället att önska till följande personer:

Odain Rose, runner up!
Tänk att ha ett namn som en herrparfym. Men det är också namnet på Västerbottens och snart Sveriges snabbaste man. Odain Rose är en framgångsrik sprinter som är uppväxt i Hörnefors. Han är junior men snart nere på tio sekunder på 100 meter. Det är lika långt som gågatan från Gammdomus till Renmarkstorget. Tänk om jag hade varit lika snabb som Odain Rose när jag dagligen måste passera de här jobbiga försäljarna på gågatan som förföljer mig flera gånger om dagen med tillrop som: ”HEJ CHEFEN VA HARU FÖR BREDBAND HEMMA”... eller ”VILL DU TITTA I MIN PÄRM”... Här är Röda korset, Rädda barnen...!”
Jag önskar all framgång för Odain Rose. Världens snabbaste hörneforsbo genom tiderna!

Anna Paulsson, back in town
Det finns inte många fotbollstjejer med såna meriter. Spelat i UIK sedan 2001. Vunnit sex SM-guld, spelat i Champions League-finaler och gjort 27 landskamper för Sverige. Hon har varit skadad men är nu rehabiliterad. Platsar inte i UIK tycker ledningen så nu går Anna till Umeå Södra för att komma med i matchen igen. Kom igen Påla! Det finns ingen som kan tjotta iväg bollen från högerkanten som hon mot motståndarnas mål. Såna bollar sitter som en smäck på Ramona Bachman eller Sofia Jakobsson som påpassligt störtar fram och nickar in den.

Jonas Sjöstedt, coming man
Jag läser med förtjusning Ola Nordebo i VK som propagerar för Norrland på ett sätt jag inte sett sedan Vi flytt int’ kampanjen på 60- och 70-talet. Här i Norrland finns framtiden. Vi har skogen, vi har elkraften, vi har malmen och vi har blåst så det räcker för vindkraftverken. Men vem ska satsa miljarderna på denna framtid? Maud Olofsson har haft tio år på sig att satsa på sin egen region (det är vi som har röstat in henne i riksdan) men får nu en efterträdare från Vänstern som kanske mer försvarar norrlandsbänken i riksdagen. Vi är många som tror att han blir partiledare för vänstern i januari men det vi västerbottningar mer hoppas på är att Norrland får en stark representant i ledande politisk befattning. Jonas Sjöstedt är en bra kamrat och norrlandsdiplomat. Känns det som!

Emma Söderlund, travtjej
Ibland dyker hon upp där som en outsider. Amatören Emma Söderlund med sina egentränade travhästar Qing De Ba eller Livi Elegance på Umåker eller någon annan norrlandsbana. Jag gillar Emmas körstil. Först lurar hon bort gubbsen med att lägga sig bakspår och sen går hon om på bortre lång. Körstilen är Åke Svanstedts och hon kan göra det eftersom hon vet hur hästarna mår och går. Jag skulle tippa att bland tjejerna i travet är det nog bara Jennifer Tillman som är vassare. Men hon håller till på Solvalla och kör på heltid.

Bygg-Barack Obama Holmlund
Den amerikanske presidenten Barack Obama har med stora svårigheter ”räddat” USA:s ekonomi, om än tillfälligt, från att kollapsa. Umeås budgetansvarige kommunalråd Lennart Bygg-Barack Obama Holmlund. Han må vara hur otaktisk som helst i sina politiska utspel, han må ha en stollig framtoning, men en sak ska han beröm för. Det är hans handfasta sätt att hantera budgetfrågorna i Umeå Kommun. Där är Holmlund den slugger som behövs för att få ordning och reda och han drar sig inte för nita sina egna partikamrater om så behövs. Marie Louise Rönnmark fick det hett om öronen som ansvarig för projektet Kulturhuvudstad 2014 när hon inte kan visa HUR kulturåret ska finansieras, än mindre tala om hur näringslivet ska bidra. ”I höst får du veta” sa hon innan sommarlovet kom.
Bra Marie Louise. Vi väntar med spänning på en framgångsrik finansiering. God Morgon!

Ja du Nicklas. Nu handlar det mesta om kräftor eller surströmming. Hur firar ni sommarslutet i villaområdet där du bor?
BENNY KARLSSON

Fler Krönikor
Klicka och läs!