Foto: Elin Larsson

Inspirerande helg med muskelbilar

När Umeå Van Service i helgen arrangerade Springmeet för tredje året i rad var det många bilentusiaster som slöt upp och kom och tittade. Ingemar Micaelsson är VD på Umeå Van Service och han hoppas att Springmeet kan ge en kick inför sommaren. – Det har börjat kännas som ett naturligt insteg till sommarsäsongens bilåkande där man kan visa upp de projekt man jobbat på i vinter samtidigt som man får en möjlighet att vårmönstra dem. Sen är det många bilar som fortfarande står kvar i garaget och för de ägarna kan det här kanske vara en kick och inspirationshelg, resonerar han.

Det var många inresta bilentusiaster som tagit sig till Umeå för att besöka Umeå Van Services Springmeet i helgen.
– Totalt kommer vi att landa på mellan 600-700 besökare här i helgen. Det har varit besökare från stora delar av Västerbotten som varit här och alla som kommer vill verkligen se vad vi har att visa upp så det har varit jätteroligt, säger Ingemar.
Att folk reser in till Umeå för att besöka Umeå Van Service är dock inte något unikt för Springmeet berättar han.
– Vi jobbar lite i det tysta och är kanske inte jättekända för gemene man men för de som har intresse för just de här bilarna är vi väldigt välkända och bland de mer välrenommerade i Sverige.
Han berättar att de ofta har långväga kunder från hela Sverige som reser till dem för att få sina bilar weekendservade.
– Vi har haft kunder från Helsingborg som rest upp för att få sin bil servad, så de reser 260 mil för att få en service som är på 1 500 mil.
Ingemar säger också att det är servicesidan som är den största delen av verksamheten.
– Vi tar verkligen hand om våra kunder och hela produkten. Vi bygger om och anpassar bilarna efter våra kunders önskemål.

Olika typer av bilägare
Under helgens arrangemang låg däremot inte fokus på att vare sig sälja eller serva bilar utan snarare på att visa upp vad som finns bland de intresserade själva men också på att visa vad som är på gång. Under lördagen låg tyngdpunkten därför på att skapa en bilträff för märkesklubbarna. Detta medan man under söndagen hade en mer normal visningsdag där inriktningen snarare låg på bruksbilar och på Chevrolet i tiden med bland annat STCC-teamet.
Under Springmeet låg en stor del av fokus på bilhobbysidan och även om det är en stor del av Umeå Van Services utbud är Ingemar noga med att poängtera att de även har mer vanliga bilar i sitt sortiment.
– Vi försöker hitta den bilälskande kunden som tycker om att åka bil och att ha någonting annorlunda. Men vi har även många ”vanliga” bilägare som kommer hit så det är inte bara hobbybilägare vi vänder oss till. Framförallt Chevrolet men även Chrysler, Jeep, Fiat och Isuzu har kommit med väldigt många nya produkter där även miljöbilar finns med i utbudet.

100-årsjubileum
Ingemar berättar även att Chevrolet under året firar 100-årsjubileum. Något som firas med att man lanserar sju nya modeller under året.
– Alla kommer ju med nya modeller men Chevrolet är väldigt aktiva och detta är verkligen Chevrolets år. Det som är speciellt nu med de nya modellerna är att de byggs ”world wide”, alltså samma modell över hela världen fast med lite olika motoralternativ beroende på vad det är för bränsle som är populärt just för den världsdelen. Men själva bilmodellen är densamma världen över och det är roligt för det är väl det som Chevrolet saknat lite tidigare.
Den stora attraktionen under helgen var därför passande nog även den nya Chevrolet Camaro som man passade på att förhandsvisa för sina besökare.
– Den har varit extremt populär. Den nya europamodellen kommer att lanseras nu och med leverans i september i år så det är stort och jätteroligt att kunna ha den här redan nu, avslutar Ingemar.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!