Här byggs världens största bilvaruhus

Världens största köpcenter för bilar står snart på sin plats. Med sina 400 olika bilmärken och en racerbana på taket blir detta bilvaruhus inte likt någonting annat. Vi talar givetvis om det som alla snart kommer att prata om, Autopia Europa.

Bygget av Autopia startade under 2010 och planeras vara klart under pågående år. Bilvaruhuset i Istanbul, Turkiet är ritat av Global Architectural Development, GAD, och de räknar med att locka över sex miljoner besökare per år. Byggnaden kommer kunna stoltsera med 200 utställningslokaler, 48 verkstäder, 55 restauranger, ett shoppingcentrum samt den otroliga racerbanan på taket.
Autopia Europa ska bli 216 000 kvadratmeter stort och består av fem våningsplan, varav två ligger under jorden. Både nya och begagnade bilar kommer att säljas i köpcentrat och även tillbehör som däck, bilstereo med mera.
När du köper en ny bil behöver du oftast en försäkring eller ta ett lån och det har redan arkitekterna tänkt på. Det kommer nämligen att finnas 42 försäkringsbolag och 24 banker under samma tak för att hjälpa dig med allt som kan behövas.

Ta bilen med dig
Eftersom byggnaden beräknas att bli oerhört stor så kan man ju undra hur man ska kunna förflytta sig genom hela området. Där finns fler än ett alternativ. Till att börja med så finns det ett enormt parkeringsgarage som har plats för 900 bilar, och om du inte känner för att ställa bort din bil så finns också alternativet att ha den med sig. Du kan nämligen ta dig runt överallt i byggnaden med hjälp av din bil och skulle du bli less på att sitta still i bilen så kan du välja att gå också, det finns en yta på hela sju kilometer att använda.
För de som vill provköra sin bil är inte trafiken runt omkring något problem utan provkör, det gör man på taket. Detta är nog det mest fascinerade på hela bygget och förväntas locka många intresserade.
Boka din biljett till Turkiet, detta kommer att bli en perfekt plats att tillbringa en dag eller två för alla bilälskare där ute.
LINNEA JÄRKSTIG & SOFIE LINDMARK LIE

Fler Artiklar
Klicka och läs!