Foto: Elin Larsson

BilDahl firade 15 år med fartfylld helg

När BilDahls i torsdags drog igång sitt 15-årsjubileum med en VIP-fest var det startskottet för en intensiv och händelserik helg. – Vi vill bjuda på en upplevelse med variation och få bjuda tillbaka till lojala kunder som ställt upp för BilDahl under åren genom den här festen då vi även har väldigt bra priser, sa Ralf Bolin som var arrangör för jubileet.

Sedan BilDahl startade för 15 år sedan har verksamheten så gott som fördubblats från att ha varit en verksamhet med en personalstyrka på 62 anställda i Umeå och Örnsköldsvik till att nu vara 120 stycken i Umeå, Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå. Något som VD:n Leif Dahl ser som den största förändringen.
– Vi har gått vidare och utvecklats och fått kundernas förtroende. Många av de som varit här nu i helgen och köpt bilar är kunder som köpt bilar av oss förut och som kommer tillbaka och köper igen för att de känner att de trivs i miljön och att vi tar hand om dem. Det är vi jättetacksamma över för det är det som gjort oss till det vi nu är, resonerar han.
Som ett tack för detta förtroende var det alltså, efter att VIP-festen dragit igång hela jubileet med en middag där Sanna Nilsen uppträde, stor fest ute på anläggningen på Ersboda. Där kunde man under lördagen och söndagen bland annat se Nanne Grönwall och Linda Bengtzing uppträda.
– Att kunna bjuda på tre sådana här artister under loppet av fyra dagar och dessutom fri förtäring och helt fri entré känns bra, säger Leif Dahl.
Fartfylld underhållning
Men det var inte bara Nanne Grönwall och Linda Bengtzing som underhöll besökarna under dagarna. Ett återkommande event var Lars Bodén och Anna Bergenholtz som under båda dagarna med jämna mellanrum framförde 60- och 70-talscovers. För barnen bjöds det dessutom på godisregn och alla hungriga besökare fick gratis hamburgare och tårta.
Jubileets mest fartfyllda event var dock Gavlestunts Micke Westerlunds och Linnea Rockmans motorshow som bjöd på en stuntuppvisning som på söndagen avslutades med eld och ett sprängt bakdäck till publikens jubel och applåder. Som nedvarvning på detta kunde man därefter se Felix Lancelots slowmotionshow som gav friidrotten ett nytt ansikte.
Under dagarna passade man även på att fira att Mercedes i år fyller 125 år och för den bilintresserade fanns därför också möjlighet att se vad som är en av världens äldsta bilar. En 125 år gammal Mercedes som lånats in från Västerbottensmuseet speciellt för dessa dagar. För den som snarare har ögon för moderna bilar fanns även Mercedes-Benz SLS AMG Coupé (”Måsvingen”) att vila ögonen på och på BilDahl lovar man att detta inte är slutet på jubileumsåret.
– Vi kommer att fortsätta att fortsätta att fira hela året med olika kundaktiviteter och erbjudanden, försäkrar Leif Dahl.
ELIN LARSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!