Foto: August Eriksson / Stockholmsmässan

Antikviteter med spännande historia

Den 17-20 februari var det dags för den 34:e upplagan av Antikmässan i Stockholm. Temat för årets antikvitets- och inredningsmässa var ”Besjäla ditt hem”. – En antikvitet lever sitt eget magiska liv oftast mycket längre än människans. Bjud in den, och den kommer att besjäla ditt hem med sin historia och förtrolla det med sin skönhet, säger Susann M. Granström, projektledare för Antikmässan.

Omkring 250 utställare hade samlats för att visa upp föremål inom antikviteter, vintage, modern design, konst och kuriosa. Susann M. Granström tillträdde som projektledare för Antikmässan i våras.
– Det är fantastiskt när man tänker på att en 1950-talslampa från Tyskland kan finnas i ett hem på Södermalm idag i Stockholm år 2010 eller på vilka historier ett svenskt bordsur från början av 1800-talet, som haft olika ägare i olika hem under olika tidsepoker, skulle kunna berätta, säger Susann M. Granström.

Småländsk möbelskatt
På Antikmässan visades också, för första gången, utställningen Småländska designmöbler 1900-1999. Utställningen är sammanställd av Möbelriket som vill lyfta fram oanade skatter från de småländska skogarna.
– Det har tillverkats och formgivits många klassiker i Småland. Nu vill vi visa upp dem i en gemensam utställning. Inspirerade av allt vi upptäckt spirar nu tankar och idéer om ett småländskt Designmöbelmuseum, berättar Johan Sjöberg, Möbelriket.
I utställningen visas designmöbler från 1900-talet början fram till 1999, allt från betongstolen Concrete av Jonas Bohlin till Bruno Mathssons fåtölj Gräshoppan och Carl Bergstens caféstol Norrköping.
Källa: Stockholmsmässan

Fler Artiklar
Klicka och läs!