Spektakulärt hotell invigs

Mitt i hjärtat av Singapores centrala affärsområde ligger en av världens dyraste hotellbyggnader. Den 23 juni 2010 skedde den officiella invigningen av Marina Bay Sands som har kostat ungefär 40 miljarder kronor att bygga.

Marina Bay Sands skulle egentligen invigas år 2009 men på grund av finanskrisen och de höga kostnaderna blev det hela förskjutet. Hotellet invigs istället i faser. Det har hittills varit två stycken, 27 april 2010 var en förhandsinvigning och 23 juni 2010 den officiella. Den tredje kommer att äga rum under 2011 vilket innebär att byggnaden kommer ha ännu mer att bjuda på än tidigare.
Hotellet ägs av Las Vegas Sands Corp och uppfördes av Arup och Parsons Brinkerhoff. Arup har tidigare gjort projekt som operahuset i Sydney.Marina Bay Sands med sina 120 000 kvadratmeter består av tre torn med 55 våningar. Tornen hålls ihop av en enorm takterrass kallad Sands SkyPark med utsikt över Singapore och det sydkinesiska havet. Byggnaden utgörs av 2 561 rum, varav 963 är hotellrum som finns i 18 olika typer.

50 restauranger
I byggnaden kan man shoppa bland olika butiker, alla med en lyxig standard. Anläggningen erbjuder över 50 högklassiga restauranger i flera olika kategorier, från italienskt till kinesiskt. Nattlivet på Marina Bay Sands erbjuder flera spektakulära casinon med mer än 600 spelbord och 1 500 spelautomater.
Man kan även besöka någon av hotellets alla pubar. En av dessa är Avalon som är en kändismagnet och kommer att locka flest besökare på Marina Bay Sands. Pangea är ännu en pub man hittar i hotellet. Den har en undervattenstunnel och rymmer upp till 500 besökare.

Premiär i mars
Det erbjuds även underhållning på alla nivåer. Man kan bland annat besöka hotellets konstvetenskapliga museum. Museet har tre gallerier – Nyfikenhet, Inspiration, Inlevelse. Museets yta är på 4 600 kvadratmeter och passar alla åldrar.
I anläggningen finns även två teatrar, The Sands Theater och The Grand Theater. The Sands Theater invigdes 30 november 2010 och i mars 2011 gör Disneys musikal ”Lejonkungen” sin debut där. The Grand Theater färdigförklaras och invigs den 7 mars med framträdande av bland andra Elvis Costello. På Sands SkyPark finns en pool på 146 meter som ligger på en höjd av 191 meter över marken. Den räknas därför som världens längsta pool på den höjden.
LINNÉA JONSSON & ANGELICA JONSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!