Goda råd till krönikekollegan Nicklas!

Nicklas vill ha ett behagligt liv som också ger honom inkomster. Han skrev också i sin förra krönika att han aldrig öppnar de orangea kuverten från PPM. Okej Nicklas, då ska du få några tips från coachen hur du ska göra:

1. Lämna över ditt PPM-konto till mig!
Du beter dig just nu som nån av de skuldsatta tomhuvena i Skuldfällan i TV. De orangea kuverten är inga kravbrev, det är en rapport om dina pengar som avsätts i pensionsfonder. Jag tror du skulle må bra av att veta vart dina pengar finns, du kan även själv flytta bland kontona och sätta om fonderna. Eller du kanske tror att ”någon annan” ansvarar för dessa pengar. Okej då. Ge mig ditt kontonummer så kan jag förvalta pengarna på bästa sätt. Det är bara du mailar över ditt kontonummer på PPM så ordnar vi den saken. Och då behöver du inte öppna några orangea kuvert heller. Jag tar hand om det!

2. Bli Dressmann-fotomodell!
När det var modemässa i stan blev Nicklas anlitad som mannekäng av Tiger i Up2 shopping. Jag såg inte visningen men av det jag har hört så gjorde herr Snygg-Nicklas rätt bra ifrån sig. Jag vet inte om han skulle anlitas av Armani och få festa med Giorgio själv i hans villa på den sardiska diamantkusten, men som Dressmanmodell skulle han säkert bli bjuden till Tromsö för en reklamfotografering. Snygg-Nicklas i lusekofta med skrattmåsar. Köpt! Nu vet jag att du hatar Dressmann men ... se det som ett horjobb i väntan på att du sen klättrar några snäpp på modellskalan som halvsunkig MAMMM-modell för exempelvis preppiga Burberry i England. Du undrar vad MAMMM-modell är? Middle Age Male Manufacturing Model. Jag tror Jean Pierre Barda skulle gilla det. Jag har redan förankrat idén hos honom, nämligen.

3. Gör ett pubkryss på
Py Bäckman!
Min kompis Sjögren har tagit sig an det mödosamma arbetet att läsa Marcel Proust; På spaning efter den tid som flytt. Det är en romansvit på sju böcker som du inte har nån som helst nytta av att läsa eftersom du inte kan använda någonting där ur till dina Pubkryss. Du hittar nog mer referenser hos dina vänner i teveprogrammet På Spåret och här kan du hämta en del som alla känner igen. Tipset från Benny blir alltså att använda Py Bäckman. Då kan du fråga om Dan Hylander, Ray Montana, psalmer och hennes hitlåt Stad i ljus. Men du kan även skoja till det om hennes namn: PY = PI = 3,14 = IQ RÄKOST. Ställ frågan VART ÄR VI PÅ VÄG och sen ordnar sig resten.

4. En äkta tennispappa ska vara ICA-handlare
Som innebandypappa/tennispappa till två begåvade döttrar är du mycket aktiv i deras träning. Du skjutsar och du spelar själv med och är föredömlig i det hänseendet. Om du däremot drömmer om att du ska kunna leva av deras sportsliga framgångar måste du själv ha en ”förankring” i ett civilt arbete som syns. Bästa förebilderna är Rune och Margareta Borg som hade en ICA-butik i Södertälje. De hade alltså en position i samhället och kunde sponsra både tennis och hockey, unge Björns fritidsintressen. När sedan Björn Borg började vinna alla tävlingar så var det enkelt för dom att bolla med hans pengar inom ICA och sedan när de håvat in tillräckligt flytta till Monaco eller Mallorca och bli bruna som pepparkakor. Så öppna du en ICA-butik till att börja med och odla en hästsvans som pappa Rune Borg ska du se att allt det andra ordnar sig. God Morgon!

Ja du Nicklas. Efter den här coachingen vet jag inte riktigt hur du ska kunna återgälda mig. Jo förresten, bjud mig på middag. Men vad äter vi om du fick laga till det?
BENNY KARLSSON

Fler Krönikor
Klicka och läs!