Foto: Anders Samuelsson

Suzuki rullar in på Westbergs Bil

Westbergs Bil grundades av bröderna Westberg redan 1964. Sedan 2007 är det Pehr Danielsson, som tillsammans med sin son Johan, står som ägare. Sedan 2008 har företaget sålt nya Seat-bilar och nu kommer de även börja erbjuda bilar av märket Suzuki. Westbergs Bil, som man hittar på Västerslätt i Umeå, har även auktoriserad service för båda märkena.

Varför blev det just Suzuki?
– Det finns två huvudskäl, förklarar Pehr. Dels vill vi öka nybilsförsäljningen och dels ligger Suzuki rätt i tiden vad gäller mindre, bränslesnålare och miljövänliga bilar.
Sedan far och son Danielsson tog över har lokalerna växt och helrenoverats. I den rymliga bilhallen står bilarna prydligt uppradade och längst in på den på nyiordninggjorda ytan för Suzuki står de två första bilarna som kommit hem.
Hur skulle du beskriva Westbergs Bil?
– Vi har alltid eftersträvat enkelhet. Det ska vara lätt att få kontakt med oss och det ska vara lätt att ha med oss att göra. God service helt enkelt. Vår filosofi är att vi inte säljer några lyxbilar, utan vi erbjuder bilar som vanligt folk har råd att köpa.
Några ytterligare märken för nybilsförsäljning är i dagsläget inte aktuellt. Pehr vill också poängtera att Suzukis intåg inte innebär att något annat bilmärke försvinner ur utbudet.
– Vi kommer sälja nya Seat- och Suzukibilar, men samtidigt säljer vi begagnade bilar av många andra märken och det kommer vi fortsätta med. Vår målsättning är att ha en god sortering av begagnade Saab-bilar som ju blivit vår specialitet, både försäljningsmässigt men även servicebiten.
Hur har det gått under de här åren?
– Vi hade bra resultat 2007 och 2008. Sen kom ju finanskrisen. Men vi har klarat den bra, så nu känns det stabilt. Vi har en bra bilförsäljning nu och god beläggning på vår verkstad och ser med tillförsikt fram emot 2011.
Westbergs Bil kommer sälja sex olika Suzukimodeller, varav fyra går att få med fyrhjulsdrift. I månadsskiftet januari-februari kommer det hållas en ”Grand Opening” under en helg. Då kommer Westbergs Bil, som en av de första återförsäljarna i Sverige, kunna visa upp Suzukis nya modell, Kizashi, som är en fyrhjulsdriven sportig och väldigt välutrustad familje-sedan till ett attraktivt pris.
Varför ska Umeborna välja just Suzuki?
– Suzuki är en kvalitetsbil med små bekymmer. Man får mycket bil för pengarna. De erbjuder bra garantier och är robusta och driftsäkra. Dessutom har de ett otroligt väl utbyggt återförsäljar- och servicenät i Sverige. Just servicemöjligheterna är jätte-viktiga för det spelar ingen roll vilken bil du har; förr eller senare måste alla besöka en verkstad.
Westbergs Bil blir i och med detta den enda nybilsförsäljaren av Suzuki i Umeå. Mattias Larsson, VD för Suzuki Sverige, är nöjd med detta.
– Vi ser fram emot ett fint samarbete med Westbergs Bil och hälsar dem välkomna i den växande Suzuki-familjen, säger Larsson. Samtidigt glädjer vi oss åt att vara representerade i ett mycket viktigt distrikt.
ANDERS SAMUELSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!