Hur blir man en manlig Mappie?

Ja nog kan jag skriva om ”ismer” om det så efterfrågas. Vådan av att ägna sig åt konsumismen till exempel. Jag tillhör dem som blev skimmad på Konsums manipulerade kortmaskin och där utsatt för kriminalismen. Inte blev det bättre heller när krönikören råkade ut för journalismen och hamnade på bild på vk.se intill rubriken: Inbrottstjuvar sov över på Konsum.

Eftersom folk läser slarvigt så har jag blivit pikad hela veckan: ”Brukar du alltid sova över på Konsum?” Ja där sover man lugnt, säger jag. Butiken är inte larmad så nattetid kan man göra vad man vill där inne. Fy skäms Konsum säger jag. Hur ska ni kompensera mig för detta!
Okej. Nu vänder vi på det bladet, som kungen säger. Vad är det för ismer som blir trendiga i framtiden? För att få reda på det tar vi en titt in i Amelia Adamos värld.

Amelia flinar emot mig
Ta en titt på de kolorerade magasinen i tidningshyllan. Det har hänt nåt där. Det är inte bara omslag som säger: Baka paj med Året Runt, Rulla rulltårta med Allers, Inred med Damernas och Femina eller Ta mig därbak med Vecko-Revyn. Andra omslag ger mig: Laga skinka med Kicki Danielsson eller; Ännu en ny skinkchock av Laila Bagge!
Hela tidningshyllan är full med glättade omslag som visar ansikten av kvinnor som ler.
Den som ler mot mig mest är Amelia Adamo som varje vecka pryder flera tidningsuppslag. En av alla dessa tidningar är tidningen M vilket står för Mappie (inte mupp) som betyder ”mature, affluent, pioneering persons” vilket översätts till ”mogen, attraktiv pionjär.” Det är tidningen som uteslutande handlar om Amelia Adamos kompisar som alla är 50+. Det vill säga snofsiga välbeställda prettodamer som bor i storstan – eller pittoreskt till i skånska gårdar med halmtak. Välkommen till Amelias entourage!

Är jag månne
”Casualmannen”?
Vad kan en krönikör som jag finna i denna M-tidning? Jo se! Här finns tre sidor om manligt mode. Så intressant! Jag som just står i färd med att ekipera mig inför vintern. Vad har jag då att välja på. Ja här finns fem förslag. Jag kan välja att klä mig som: ”Finansmannen, Konstnärsmannen, Affärsmannen, Reklammannen eller Casualmannen.”
Å vilka snygga herrar tänker jag. De är säkert framgångsrika, precis som jag vill bli. Fram med miniräknaren och jag ser att: Finansmannens kläder kostar 22 339:-, Konstnärsmannens går på 9 962:-, Affärsmannens 22 119, Reklammannens 7 481:- och Casualmannes ekipering går loss på
12 062:-. Flämt! Så pass!
Om jag nu går efter yrke så är jag ju faktiskt ”Reklammannen” för jag har jobbat på reklambyråer sedan 1990. Men jag vill hellre klä mig som Casualmannen, faktiskt. Det kostar 12 062:-.

Nej jag ska inte kläd-skimma Åström!
Jag skulle nog också vilja klä mig som”Finansmannen” men då skulle jag omedelbart se ut som Åström i Håkmark med Ferrarrin. För nog skulle även jag passa i en Cornelione kostym och beige Kashmir-rock. Men vänta nu. Hur skulle han uppleva det? Jo som en stilmässig skimming, stjäla hans klädstil?
Nej det räcker med en som ser ut som han. Förresten. Det spelar ingen roll hur jag klär mig. Eftersom jag har fyra gosiga katter där hemma som vill lurvas och gosas och håra ner mig spelar det ingen roll vare sig jag klär mig i Armani eller Dressman. Jag ser ändå ut som en väl använd klädvårdsrulle när jag går till jobbet. God Morgon!

Du Nicklas. Mitt favoritprogram på teve är den amerikanska versionen av Biggest Loser på teve. Att se Jillian och Bob pina fläsket på fettona, sen gråter dem när de väger sig. Och jag med. Vad tycker du om Biggest Loser?
BENNY KARLSSON

Fler Krönikor
Klicka och läs!