Foto: Peter Öberg

Bilspektrum bäst i Europa

Bilspektrum AB i Umeå, som drivs av bröderna Per och Eric Oscarsson, har utsetts till en av Europas bästa Hyundai-återförsäljare. “Frontier Dealer Club”-utmärkelsen är helt ny och går till ett antal återförsäljare i Europa som Hyundai tycker gjort mycket för att stärka märket. Bil & Bostad pratade med en nöjd och stolt Per Oscarsson på Bilspektrum.

Grattis! Vad betyder det för er att som enda svenska återförsäljare få denna utmärkelse?
– Det är en bekräftelse på att vi gjort ett bra jobb. Det är den finaste utmärkelse en Hyundai-återförsäljare kan få, och det är extra festligt att den hamnade hos oss i Umeå i konkurrens med andra och större återförsäljare i södra Sverige.
Vad är det som gör att just ni tog hem priset?
– Vi har sålt bra, men det viktigaste är att vi haft flest nöjda kunder. Hyundai har arbetat väldigt hårt med kvaliteten och har de senaste tre åren tagit hem två av de största kvalitetsundersökningarna i världen. Enkätundersökningar skickas ut till alla som köper bil och lämnar på service. Hos Hyundai är det här priset jättestort.
Priset delas ut på bilsalongen i Paris i oktober. Kommer ni att finnas på plats för att ta emot det?
– Ja, jag kommer att vara där. En dag vigs åt bilsalongen där vi kommer att umgås med högsta ledningen, och en dag åt prisutdelningen.
Har du besökt bilsalongen tidigare?
– Det blir första gången för mig att besöka Parissalongen, men att gå på de stora bilsalongerna är alltid lika trevligt. Speciellt nu när Hyundai lanserar fyra nya bilmodeller som är anpassade för den europeiska marknaden.
Hur känns det att hänga med topparna inom Hyundai?
– Visst känns det kul att få träffa och umgås med den högsta ledningen inom Hyundai Motor Company. Man ska inte glömma bort att Hyundai nu är ett av världens största företag och världens fjärde största biltillverkare, men egentligen är det väl mest tur för dem som får träffa en ”riktig norrlänning”, haha!
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!