Foto: SXC

Svenska singeltjejer prioriterar boendet

Kvinnliga singlar lägger stor vikt vid ett bra boende medan singelkillar inte bryr sig lika mycket om ett trevligt hem. Det visar en ny undersökning från Fastighetsbyrån. Undersökningen visar även vad svenska singlar söker hos en framtida partner och en del traditionella könsroller lyser igenom i resultaten.

Fastighetsbyrån har undersökt hur svenska singlar, 25-45 år, vill bo och även vad de söker hos en framtida partner. När det gäller boendet visar resultaten att bra pris, bra planlösning och bra läge är det som anses vara viktigast. Resultaten visar även att det finns starka skillnader mellan könen när det gäller boendet. Singelkillarna nöjer sig med mindre och tycker att samtliga kriterier (planlösning, läge, storlek, ljus o s v) är mindre viktigt jämfört med singeltjejerna.
– Undersökningen visar att singeltjejerna generellt lägger större vikt vid ett bra boende bor och ställer högre krav jämfört med singelkillar. Sunkiga ungkarlslyor har nu fått en vetenskaplig bevisning och beror helt enkelt alltså på att männen inte bryr sig lika mycket om boendet som kvinnorna, säger Johan Vesterberg, pressansvarig på Fastighetsbyrån.
Olika prioriteringar
När det gäller vad man tycker är viktigt hos en framtida partner så finns det också en del skillnader mellan könen. Både män och kvinnor tycker att humor, intelligens och ödmjukhet är de viktigaste egenskaperna. Dock tycker singelkillarna att det är mycket viktigare att deras framtida partner är snygg jämfört med singeltjejerna. Däremot tycker mer än dubbelt så många singeltjejer att det är viktigt att deras framtida partner ”har en bra ekonomi”, jämfört med singelkillarna.
Källa : Fastighetsbyrån

Fler Artiklar
Klicka och läs!