Foto: TV3/Thomas Engström

Maria Montazamis homestylingtips

Maria Montazami är inte bara hemmafru – hon arbetar även med homestyling. Maria hjälper sin man Kamran, som är fastighetsmäklare, att styla bostäderna inför försäljning och får samtidigt utlopp för sitt brinnande intresse för inredning. Här delar Montazami med sig av sina bästa homestyling-tips.

Maria Montazami från TV3:s Hollywoodfruar har på kort tid blivit omåttligt populär. Många fans följer henne på TV och det är även många som tar del av hennes vardag via hennes blogg på amelia.se. En av de saker som många gillar med Maria är hennes personliga inredningsstil. Men går homestyling-tips verkligen att använda i Sverige?
– Maria har en riktigt bra känsla för inredning. Hon har en personlig stil vilket är grunden för att lyckas. Hennes tips kan definitivt användas här i Sverige också. Stilen med mycket tofsar, kuddar och palmer som Maria står för kanske dock måste anpassas en aning för att fungera optimalt. Svenskar är inte lika vågade som amerikaner och föredrar överlag en mer avskalad stil, säger Marie Plarsmo, Fastighetsbyråns homestyling-expert och en av ägarna av företaget Homestyle Design & Inredning.
MARIAS BÄSTA HOMESTYLING-TIPS:

1. Plantera blommor
Om ni kan plantera några blommor vid ytterdörren sa gör det. Eller sätt en liten kruka med något fräscht, grönt i.


2. Rensa!
Ta bort sådana saker som kanske bara betyder något för dig och din familj. Gammelmormors släkt från hennes mans sida, typ 15 kort som är utsprida överallt. Småsaker du kanske har köpt när ni bilade till Gotland. Ni förstår vad jag menar.

3. Dekorera med filtar
Dekorera gärna med en filt över en fåtölj eller soffa för att det ser så mysigt och hemtrevligt ut. Investera i färska ljus från IKEA som du inte bränner för då ser det alltid nytt och fräscht ut.

4. Sätt fram godis
Glöm inte att investera i en karamellskål och ha den fylld med halvgoda godisbitar (Bridgeblandning, Mariannes, marmeladkulor av alla dess slag). För är man småhungrig så tar man alltid en och tänker ”oh vad gott”.

5. Köp eller måla ett plakat
Kan du köpa eller måla ett plakat som säger någonting liknande ”Hem kära hem” så vore det toppen. Sätt det i köksfönstret.

6. Ojämnt soffbord
Glöm inte att du måste ha ojämnt på soffbordet. Antingen en stor sak i mitten av bordet eller tre saker. Kan vara ett ljus, grön växt och en jätteintressant bok. Nästa steg kan bli fem saker, en fin bricka med ett ljus, en växt som står på en bok och ett kort.
Källa: Fastighetsbyrån

Fler Artiklar
Klicka och läs!