Käkar de nätdroger på Turistbyrån?

Ska jag stanna kvar i Umeå över sommarn undrar Nicklas. Ja självklart stannar jag här i stan. Jag har nämligen häpnat över allt som erbjuds Umeå Turistbyrås 60-sidiga broschyr: Umeåregionens Sommarguide 2010.

Här ett smakprov:
”Trött på att göra ingenting? Då är Umeåregionen rätt ställe. Här är det lätt och enkelt att komma ut – till dundrande forsar, utmanande klippor, stilla kajakglid, romantisk cykelpicknick, tuff mountainbike, en ridtur till den trolska sjön – eller varför inte ett möte med bäver eller säl, öga mot öga?”
Jeeesus christ! Har turistchefen Maritta Holmbergs anställda tagit nätdroger för att få inspiration till sådan naturlyrik och dramatik! Vem vill inte ha ”ett möte med bäver eller säl, öga mot öga”? Ja hellre det än tand mot tand. Åtminstone med bävern.

Är jag i Karibien...eller Grekland?
Jag har aldrig heller sett en broschyr där i stort sett varenda liten sjö eller tjärn kallas ”trolsk” och där i stort sett varje händelse man upplever utanför stadskärnan som en ”svindlande upplevelse” där utsikten är ”förunderlig.” Har man plankat en turistbroschyr från Heidelberg eller någon annan pittoresk ort i Rhendalen?
Annonsen som är vinnare alla kategorier när det gäller provinsiell självkänsla är annonsen för Nordmalings kommun på sidan 6. Bildmotiv: En vanlig grund norrlandsvik med sand där någon avlägsnar sig mot en horisont av blurrig granskog. Rubrik: Är det Karibien? Eller Grekland? Nä, det är ju Nordmaling!”
Man ska inte klaga! Jag säger undvik Rundvik, vi far till Nordmaling i stället!

Vem döljer sig under Löwe-masken?
Å så många som klagar på allt som har med Björklöven att göra. Men man ska inte klaga! Anledningen till att Johan Björk vill rädda Löven är att han vill ha sin årliga hockeyfestival, eller hur? Nu har man kanske inget färdigt lag till denna festival men då ska man inte heller klaga. Fiffige Johan är en slipad affärsman med goda kontakter överallt och både här och där. Naturligtvis övertalar han sina vänner i det egna i innebandylaget Blue Wings som får ställa upp på isen mot MoDo och som dessutom förstärks av lövenmascoten Löwe! Ja sen klär även Peter Öystilä på sig den gamla lövenmascoten Kurre så då kommer även barnen. Och nu; surprise surprise vem döljer sig i Löwemaskotens kostym. Jo gode vännen Foppa Forsberg såklart! Sen skulle det inte förvåna mig ett dugg om Fiffige Johan vid besöket på hockey-vm senast gjort upp med Bengt Åke Gustavsson som ny coach för Björklöven. Om inte annat för att få till en taktisk Time-Out innan ekonomin är klar.

Terrororganisationen Umeå C
Gud vad jag känner att jag vill klaga på Thomas Nilsson och Umeå C och årets Kulturnatta. Vi som bor längs Rådhusesplanaden upplevde spelningen på torget som en ren terror BULLERMATTA när sex timmars tung hiphop och hårdrocksdepp fick fönsterna att skallra och fasaderna att spricka. Ja man spelade så högt att Tvillingsystrarna Karlssons uppsatta frisyrer rasade på sned och längre ner på esplanaden sprack Änkefru Bennedichs soppterrin från Rörstrand som nu blir värdelös att skickas till Bukowskis för försäljning.
Men man ska inte klaga!
Umeå C gör allt de kan för att vigga in pengar till sina evenemang och har därför inlett ett hemligt samarbete med Umeå Universitet och FOI i projektet PRACTICE som är i storleksordningen 120 miljoner. Projektet handlar om att studera hur man ”bättre kan förbereda sig inför en olycka eller terrorattack med kemiska, biologiska och radioaktiva ämnen.” Vi borde alltså inte klaga utan se storheten med att få bli offrad som experimentgrupp där oskyddad civilbefolkning ställer upp för det allmännas bästa. Däremot är vi lite avundsjuka på de som bor i Skytten-Bågen huset som fick alla sina rutor bytta på grund av de kan bli störda av det ljud som Botniabanan kan orsaka med hjulsus mot ny räls. Men man ska inte klaga!!!!

Inte heller ska man klaga...
Om man känner att man har en risig frisyr som man aldrig får nån ordning på som gör att man ser ut som en rugguggla från Vännäs. När man känner att man vill klaga är det bara att kolla in Postkodmiljonären och spana in nya frisyren på Kim Kärnfalk. Du vet den tjejen har problem med frillerillan. God Morgon!

”Ja du Nicklas. Nu är det snart inte länge kvar innan Victoria och Daniel får det högtidligt. Hur ska ni fira det i er familj? Blir dina döttrar sessor, och grannens gossar små Ockelbossar? 
BENNY KARLSSON

Fler Krönikor
Klicka och läs!