Foto: Martina Lindberg

”Bara fantasin sätter gränser”

Gammalt, nytt eller mitt emellan – i Robertsfors kommun finns hus för alla smaker. Men en viktig skillnad, jämfört med Umeå, är att det är mycket billigare att köpa hus i Robertsfors. – Det finns många anledningar till att flytta till Robertsfors, säger Ann Lindberg. En villa i Umeå kostar flera miljoner, medan ett hus i Robertsfors kostar några hundra tusen.

I Robertsfors finns massor med möjligheter för alla smaker – gamla hus med lantlig charm eller nyare bebyggelse i någon av tätorterna. Robertsfors kommun arbetar också aktivt för en långsiktigt hållbar utveckling vilket resulterat i anläggandet av en Må Bra By i Sikeå. Här kan den som vill bygga ekologiskt få en tomt direkt vid havet för endast 1 krona.
– Detta är en fantastisk chans, säger Ann Lindberg och påpekar att även om en nybyggnation kostar så innebär ett ekologiskt byggande på lång sikt betydligt lägre energiförbrukning och därmed lägre boendekostnad. Dessutom så bidrar man till att vara med och skapa ett bättre samhälle för kommande generationer.

Rikt kulturliv
Inflyttare till Robertsfors kommun är ofta återvändare. Unga familjer som vill ge sina barn en trygg och säker uppväxtmiljö med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter. För barnens räkning behöver man inte vara rädd för långa resor till skolan. Det finns flera grundskolor runt om i byarna, och inne i Robertsfors finns en gymnasieskola.
Ann Lindberg påpekar att servicen i kommunen är väl utbyggd och det finns gott om butiker både i Robertsfors och Ånäset. Här finns också post, banker, arbetsförmedling, vårdcentral, bilbesiktning och systembolag. I centralorten Robertsfors har nya butiker startat som säljer inredning, möbler och barnkläder. Till det kommer också två ridhus, tre sporthallar och en konstgräsplan samt ett aktivt kulturliv.
– Det vi vill är att folk ska få upp ögonen för möjligheternas kommun. Det är bara fantasin som sätter gränser, avslutar Ann Lindberg.
MADELEINE ARVIDSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!