Ferrari siktar på nya fartrekord

Alla Ferrari-dyrkare kommer äntligen att få något som faller dem helt i smaken. Det skall nu öppnas en nöjespark med Ferraritema. Bland annat kommer man att få pröva på hur det känns att kastas fram i en berg- och dalbana i farten 200 km/h.

Världens första Ferraritemapark håller just nu på att byggas och är planerad att öppna senare i år. Ferrari World Abu Dhabi kommer att bli den största inomhusparken som byggts. Parkens utseende inspireras av den klassiska Ferrari GT.
Alla nöjen ryms under det enorma taket – bara Ferrarilogon är 40 gånger 60 meter. Det kommer att finnas över 20 attraktioner att besöka.

Snabbaste berg-och-dalbanan
Parken kommer att bli smått otroliga
200 000 kvadratmeter stor och de satsar även på att bygga den snabbaste berg- och dalbanan. Den ska kunna komma upp i en fart på 200 km/h – målet är att eftersträva den nervkittlande känslan av att åka i en Ferrari Formel 1-bil.
Parken kommer att byggas på Yas Island på den nordöstra sidan av Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.
Förutom adrenalinkicken när man tar sig fram i en fart på 200 km/t kommer man få möjlighet att pröva på hur det är att köra, tävla och till och med se hur man bygger en Ferrari.
På parkens hemsida kan man läsa hur de utlovar att framtida racingstjärnor kommer att berätta historier om hur deras drömmar tog form efter att de besökt Ferrari World Abu Dhabi.
CAROLINE JOHANSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!