Foto: Peter Öberg

En dag fylld av bra erbjudanden

Den 29 augusti är datumet för årets Bil & Bostadsbytardag. Det blir en lördag full av kaffedrickande och fina erbjudanden då stadens mäklare och bilhandlare håller öppet hus för att visa upp höstens nyheter och svara på allmänhetens frågor. – Vi drar igång höstens kampanjer och bjuder på kaffe och tårta, säger Pär Wennberg på Carstedts Bil på Ersboda.

Syftet med bil- och bostadsbytardagen är att locka folk till de mäklare och bilhandlare som annonserar i Bil & Bostad. Varje bilhandlare och mäklare sätter upp sitt eget program för dagen. Hos Carstedts på Ersboda bjuder man som sagt på kaffe och tårta och står redo att svara på alla funderingar kunderna kan ha. Pär Wennberg, plats- och försäljningschef, utlovar också ”kanonerbjudanden” på Ford Fiesta och Mondeo.
Det har varit tuffa tider för bilbranschen ett tag nu, men ljuspunkter finns. Siffror visar att miljöbilsförsäljningen fortsätter öka och aldrig har varit högre än idag.
– Det gäller att fortsätta vara aktiv och att ta hand om sina befintliga kunder, förklarar Pär.

Smygvisning
I somras blev det klart att Carstedts är ny auktoriserad Saab-återförsäljare i Umeå. Försäljningen väntas komma igång under första halvan av september i samband med introduktionen av 2010 års modeller, men redan under bytardagen får besökare möjlighet att få en glimt av märkets framtid då Saabs nya ”skogsmulle”, fyrhjulsdrivna 9-3X, smygvisas.
Tidningen Bil & Bostad har länge varit i unik i och med att två olika branscher funnit ett mycket lyckat sätt att ta hjälp av varandra.
– Hade det bara varit bilar hade inte de som bara är ute efter ny bostad bläddrat i den och vice versa, det är en lyckad kombination, förklarar Pär. Den fyller sitt syfte i och med att vi når våra kunder och den är läsvärd både tack vare annonserna och artiklarna som är i tidningen.
Vad läser du själv först i Bil & Bostad?
– Jag börjar från sida ett och bläddrar igenom hela tidningen, så det blir krönikan först. Sen arbetar jag ju i motorbranschen och kollar de annonserna extra noga.
Varför tycker du man ska byta eller köpa ny bil just nu?
– På Carstedts ser vi främst tre anledningar. Dels har Carstedts aldrig haft så bra erbjudanden som nu, dels är vår ränta låg och dels är våra produkter otroligt bra just nu.
Håll utkik efter nästa veckas Bil & Bostad då vi skriver mer om bytardagen.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!