Foto: SXC

Trädgården – inget att snåla på

Mitt under pågående lågkonjunktur lägger Sveriges villaägare ner mer pengar än någonsin på sin trädgård. Att umgås med familj och vänner men samtidigt ha mycket egen tid i trädgården är också i fokus 2009. Det är 4 641 villaägare i hela Sverige som har svarat på tidningen Vi i Villas villapanel.

Trädgården fortsätter att bli allt viktigare för Sveriges villaägare. För åtta av tio villaägare i Sverige ger den känsla av lugn och harmoni i orostider. Samtidigt spenderar Sveriges villaägare mer pengar än någonsin på sin trädgård, trots finanskrisen. Mest spenderar villaägarna i södra Sverige.
– Trädgården är viktigare än någonsin i år. Våren 2005 var det endast tre procent av Sveriges villaägare som skulle lägga ner mer än 5 000 kronor på sin trädgård. Våren 2008 visade undersökningen fortfarande samma resultat. I år ska sju procent lägga mer än 5000 kr på att plantera träd, växter och blommor. Det är den högsta siffran någonsin, säger Björn Vingård chefredaktör för tidningen Vi i Villa.
Att umgås med familj och vänner men samtidigt också ha mycket egen tid i trädgården är i fokus 2009. 66 procent av Sveriges villaägare vill njuta mer av små pauser på egen hand med en kopp kaffe eller ett glas vin i trädgården. (Källa: Vi Villa)
ANDERS ERICSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!