Foto: Gomer

Nu är våren här

De färgsprakande idéutställningarna avlöser varandra i en spirande mix. Slottsträdgården Ulriksdal skapar ett korsbefruktat uterum med trädgårdsdesign och väderbeständig fotokonst, med hjälp av fotografen Athina Stratakis egensinniga bildspråk. Inspirerad av trädgården skapar stylisten Agneta Törnqvist ett andrum med hjälp av fantasifulla tyger och Lena Linder från Piri Piri dukar upp för sommarkalas med överraskande lösningar.

Rum & Trädgård är mässan med inriktning på både rummet och trädgården som vill vara startskottet för vårens trädgårdsplanering för alla trädgårdsentusiaster och inredningsintresserade. Evenemanget ägde rum på Kistamässan i början av mars.
Utställarna bjöd på en bred mix av produkter för både trädgården och uterummet. Här fanns allt från blommor, fröer, buskar, stenläggningar, redskap, verktyg, pooler och spa till möbler och inredningsaccessoarer för uterummet. Kunskapen, inspirationen och alla de speciella detaljerna som behövs för att lyckas med trädgårdsrummet och balkongen fanns på plats.

Ute och inne
På Villaägarmässan som arrangerades i samarbete med Villaägarnas Riksförbund fanns ett utbud av produkter med fokus på villa, fritidshus och eget hem.
– Ambitionen har varit att utveckla konceptet och hitta nya spännande lösningar för att skapa ett inspirerande forum. Vi uppmuntrar till nya lösningar, idéer och projekt inför vår och sommarsäsongen såväl ute som inne, menar Yvonne Dahlén, projektledare för Rum & Trädgård och Villaägarmässan.
Tulpanen, vår mest älskade blomma, bjöd upp till vår i en spännande idéutställning arrangerad av Tulpanens Hus och Mr Fredrik och trädgårdsdesignern Patrik Andersson visade upp sin vision om framtidens miljö vid pool. Floristen Nicklas Jensen skapade rumslighet i vitt och grönt och med inspiration från Italien skapade Bo Rappne och Anders Hansson från Slottsträdgården Ulriksdal en pergola för nordisk miljö.
ANDERS ERICSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!