Spermafabriken Volvo Globetrotter?

I min sista årskrönika för 2008 la jag upp planerna för att etablera ett Umeå World of Great Mistakes. Nu är ju detta ett 100-miljonerkronorsförslag där konsultarvodet till mig torde bli svindlande högt så för min egen överlevnads skull kanske jag ska vänta med projektet – till det finns pengar i byttan för kreativa överloppsgärningar.

Det är Darwins år i år. Det var 200 år sedan han föddes vilket ska firas över hela världen. Och eftersom det är ekonomisk kris överallt så handlar också många samtal om hur vi ska ta oss ur denna kris; vid caféborden och pubarna i Umeå.
Hår är några reflektioner jag har överhört den senaste veckan:

Let’s Dance
A: Inte nog med att a Hillary Clinton fick bli som utrikesminister hos Obama. Först jer na skyldig 50 miljoner dollar från valkampanjen sin, sen skana fera ut å tampas ve Israels kvinnliga utrikesminister om krige dem har där i Gaza och Golan och vete fan snart kriga dem överallt!
B: Ja men det är ju tjenligt åt USA som har sålt vapen åt dem. Nog äne värre att Elisabeth Höglund ska va med i Let’s Dance. Se ful i mun en kvinna. Hon har ju vari cyklist innan hon vart reporter och tala om i frukostteven att hon längtar tillbaks till linimentdoften och diarrén i omklädningsrummen å nu lova na ställ till ve en rejäl troschock i teven! Hovva!
A: Fördelen är väl att ingen kom å tala om frisyrn hennes nå mer efter det.
B: Nä hä kan ju va skönt å få slipp det nån gång. Eller så hana värre nertill.
A: Burr!
B: Exakt...
Volvo Globetrotter spermabank
A: Jansson sa nej till erbjudandet han fick av Volvo Lastvagnar me 100 000 på fickan å ska jobba kvar till mars.
B: Men sen då? Då bli’n väl varslat han me som alla andra?
A: Ja men frun hans har kommit med ett förslag.
B: Vadå för förslag?
A: Att hon har hört att lesbiska kvinnor från Umeå far ner till Danmark för att inseminer sig å får betala 15 000 för en dos sperma.
B: ...Kan dem int gå på Schlagerklubben som andren gör?
A: Dom ger ju lesbisk!
B: Men vad har det med Jansson att göra?
A: Jo då sa Janssons fru att allihop dom dära på Volvo kunde göra en insats för alla dem där jänten. Så slapp dem fara åt Danmark.
B: Jamen dem var ju lesbisk sa du ju.
A: Volvo Lastvagnar. Världens renaste bilindustri blir en tillfällig spermaklinik i väntan på bättre tider. Är det 100 karlar som dom har varslat..säg att dem klarar av tre satser var om dan á 15 000 kronor. Volvo Globetrotter Spermabank. Vi talar om löpande-bandet nu som ger 4,5 miljoner kronor i intäkt OM DAN.
B: Ja det skulle ju lösa befolkningsfrågan också och Holmlunds och Ågrens alla önskemål om 200 000 invånare i Umeå. Men det finns väl ett krux med detta...
A: Hur tänker du då?
B: Jansson.
A: Nej Jansson får ju sköta sina äktenskapliga plikter ändå förstås. Han får gå tvåskift enligt Janssons fru. Det ingår också i hennes affärsidé.

A Marta hon for hon
A: Ja så vart det klart då att a Marta for från Ume till Los Angeles för å få mer betalt.
B: Ja Ume kunn inte betala det hon skulle haft.
A: He va AGENTENS fel.
B: Inte vare agentens fel att jänta fick betalt. He var Umeå som inte kunde betala!
A: Nä det är sant. Vi rack int till.
B: Och Jeglertz for åt Djurgården.
A: Dem kunde inte betala han heller!
B: Nä ju bättre dom blir desto mer ska dem ha. Det är ingen ordning.
A: Och här sitt vi å drick kaffe för 26 kronor koppen på Domus. Hur blev ne så?
B: Ja vad köst en kopp kaffe i Los Angeles tro?

Jadu Nicklas. Det är kris överallt just nu och Tila Tequila går för fjärde gången i repris på MTV. Ser du nåt slut på eländet, eller kan det bli värre?
BENNY KARLSSON

Fler Artiklar
Klicka och läs!