Ett dussin låtar för releasefesten!

Yes we can! Som jag förstår har Nicklas-pojken gjort en deal med O’Learys bakficka om ett releaseparty för vår nya krönikebok och det har fallit på min lott att plocka ut musiken. Sen litar jag på att Nicklas skaffar fram dessa låtar från nätet. Eller hur han ska bära sig åt utan att hamna i brottsregistret. Nicke är ju också discjockey så här har jag inte anställt getabocken som trädgårdsmästare. Även om han har skägg som en sån.

1. Paperback Writer
Beatles har gjort den bästa låten om hur det är att skriva pockets på billigt papper. Från oss krönikörer till alla våra västerbottniska fans.

2. Björklövens singlar
Vi heter varken Marklund eller Lundmark i Umeå så vi hejar förstås på Björklöven. Jag vill höra alla Lövens kamplåtar denna afton. Vi är ju på en sportpub!

3. Hottentottvisan
”Långt ner i mörka Afrika vid floden Tjickadoa, där bodde det en negergrabb som hette Hoa-Hoa...” Margareta Kjellbergs 50-talsschlager är dödskallemärkt i radio – men är ett måste på krönikörernas releasefest.

4. Forever Changes
Jag var på Garageland Records kalas på Scharinska och Dennis Lyxzén spelade Forever Changes med Love. Den var lika bra som när jag själv hade den 1969. Och kidsen gillade den nu med. Forever Changes. Man vill ju vara hip!
5. Kärlekshelikoptern
Roger Bromans singel med Spirella Girls var det ett tag sen jag hörde. Givetvis ska reportern i gasen ”Helium Hansson” vara med en sådan här kväll. Annars är han i Uppsala och kör taxi och krönikörar där på nåt vis.

6. Fight the power
Spike Lees film hade en gång premiär på Umeå Filmfestival. Nu finns inte den kvar men plattan finns. Fight the power är Harlems bergsprängartango i Gällivare! Att spela tuff streetfunk borde ge krönikörerna lite mer hip-hop-status och bling-bling.

7. Hair!
Med tanke på att min krönikepolare Nicklas numer ser ut som självaste reservjesus tror jag att han ska få dansa på bufféborden till musikalsången från Hair!

8. You never can tell
Bästa sättet att få Holmlund att komma på vårat releaseparty är att spela Chucken. Och kommer Ågren så får han väl dansa som Travolta gjorde i Pulp Fiction. Vi får väl ladda upp med mojito.

9. La Mer
Jaque Trenets ”La mer” tycker jag vi ska spela för Urban Bengtsson som plågat oss i årtionden med sitt evinnerliga tjat om simbassänger. Befria vattnet säger vi. Vatten hör till havet och ska flöda fritt så nya varelser kan skapas av evolutionen.

10. I en klosterträdgård
Världens vackraste visselskiva som härmar fågelsång dedikeras alla ornitologer som fördröjt Botniabanan. En och en halv miljard dyrare blev det men vi bjuder på kex om ni kommer och deltar i visselkonserten.

11. I kissed a girl and I liked it
Finns på min frus telefonsignal av nån anledning men alla verkar gilla den. Tror till och med att änkefru Bennedich kan gå loss på den. Och tjejerna som häckar på Schmäck mittemot den lokal du har hyrt.

12. Typewriter song
Leroy Anderson har gjort den ulitmata låten för skrivmaskinister som vi. Jag tror också att det är den låten de knackar fram i Kalle Ankas jul när Musse och Långben äter majs-kolv och inte fattar varför det säger ”pling”. Så på nåt vis hör den hemma i krönikörernas releasefest för sin krönikebok i juletider. Godmorgon!

Nicke; årstider är ju härligt tycker vi norrlänningar... men du verkar inte vara helt nöjd med den snö som fallit? Stämmer det?

Fler Artiklar
Klicka och läs!