Foto: Istockphoto

Kvinnor kan mycket på en och samma gång

Multitasking, eller att göra flera aktiviteter på en gång är något de allra flesta har vant sig vid nu för tiden. Med arbete, familj och socialt liv har vi mer än någonsin att stå i. Men resultaten från en färsk global webbundersökning utförd av Nokia indikerar att kvinnor är bättre på multitasking än män, det ansåg 60 procent av de tillfrågade, både män och kvinnor. Bara sex procent av kvinnor tror att män är bättre på att göra mer än en sak samtidigt.

Av totalt 5000 internationella respondenter svarar 79 procent att de anser sig själva var multitaskers, med 50 procent som beskriver sig själva som produktiva och 31 procent som upptagna. Svenskarna anser sig betydligt mer produktiva jämfört med resten av världen med 67 procent.
Majoriteten av män och kvinnor i Sverige svarar att de kan göra flera saker samtidigt. De mest avslappnade var finnarna med 74 procent.
63 procent tror att de är mindre produktiva utan sina mobiltelefoner och 74 procent tror att det gör dem bättre på multitasking.
– Människor nyttjar sina mobiltelefoner mer än någonsin, säger Oskar Södergren, produktmarknadschef på Nokia Skandinavien. Och med alla funktioner som finns tillgängliga i mobiltelefoner idag, inklusive kalender, e-post, och sms, använder människor dem för mer än att bara ringa.

Mobiltelefon hjälper produktiviteten
Enligt undersökningen hjälper mobiltelefoner människor att vara mer produktiva. 59 procent av de tillfrågade svenskarna utför två eller tre aktiviteter medan de talar i mobilen, inklusive surfning på internet och shopping.
Trots att majoriteten av de tillfrågade hävdar att de gör mer än en sak samtidigt medan de använder mobilen, indikerar 36 procent att samtal är deras huvudfokus.
Multitasking medan man använder mobilen kan leda till lustiga situationer. 40 procent av de tillfrågade svenskarna (både män och kvinnor) i Nokia-undersökningen svarade att de har skickat romantiska eller kontroversiella sms till fel person och 56 procent av de svenska kvinnorna hade gjort samma misstag.
JONNY BERGGREN

Fler Artiklar
Klicka och läs!