Foto: Peter Öberg

Jörgen hjälper dig hitta hem

Bostadsmarknaden i Umeå är fortsatt het. Det byggs på flera nya områden och efterfrågan på lägenheter och villor är stor. Lördagen 6 september håller Bil & Bostads mäklare öppet hus. – Tanken är att man kan få en första kontakt utan att känna att man måste köpa något, berättar Jörgen Lundgren på Svensk Fastighetsförmedling för Bil & Bostad.

Bil- och bostadsbytardagarna fortsätter. I helgen var det bilhandlarna som höll öppet hus och nu på lördag är det fastighetsmäklarnas tur.
Trots en avmattande trend i Sverige i stort är efterfrågan på bostäder fortsatt stor i Umeå, både i och utanför stan.
– Umeå är en studentstad vilket gör att vi har en naturlig omsättning på bostäder, säger Jörgen. Det som också händer är att när priserna i stan går upp väljer många att bygga eget i ytterområdena för samma kostnad.
Ytterligare en orsak till den höga omsättningen är att många som ägt sin bostadsrätt ett tag kan göra en redig vinst när de väljer att sälja och skaffa något större.

Lyckat samarbete
Bil & Bostad är sedan några år tillbaka mäklarnas och bilhandlarna gemensamma forum. I år har de båda branscherna valt att hålla öppet hus var sin helg.
– Samarbetet mellan mäklarna och bilhandlarna har fungerat jättebra även om vi är olika branscher. Om läsarna inte gillade det skulle det inte fungera. Bil & Bostad kommer nog att finnas i många år till, säger Jörgen.
Vad läser du först i Bil & Bostad på onsdagen?
– Våra annonser! Sen är krönikepingisen rolig. Tycker det är en trevlig tidning att bläddra i och den får gärna ligga framme så att man kan titta igen.
Varför tror du tidningen har blivit en sådan succé?
– En stor del är att det mesta är samlat på ett och samma ställe, men även att den är aktuell i en vecka, man behöver inte vara rädd för att missa något.
På lördag ges möjlighet att prata med mäklarna i ett mer avslappnat sammanhang. Fokus kommer inte ligga på eventuellt köp eller sälj.
– Vissa kommer bjuda på fika eller ha tävlingar, vi på Svensk Fastighetsförmedling till exempel har grimastävling för barnen. Sen finns ju chansen att vinna friggeboden.
Finns det något område i Umeå som du tycker förtjänar mer uppmärksamhet?
– Det finns många byar kanske bara en mil från Umeå, som Håkmark eller Yttersjö, inte bara Sävar och Holmsund, som är fina. Fler borde sätta sig i bilen, ta en tur och upptäcka byarna.
Varför ska man besöka mäklaren på lördag?
– Ta tillfället i akt att träffa våra mäklare utan någon som helst press.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!