Foto: Peter Öberg

Stora bilbytardagen

På lördag inleds årets bil- och bostadsbytardagar. Nytt för i år är att evenemanget sträcker sig över två helger. Först ut är bilhandlarna med öppet hus nu på lördag 30 augusti. Som vanligt blir det en fullspäckad helg med massor av fina erbjudanden. Veckan därpå är det mäklarnas tur.

När Bil & Bostad startades var syftet att bilhandlarna och fastighetsmäklarna i Umeå på ett enkelt sätt skulle nå ut till så många umebor som möjligt. Även om det är två olika branscher har de många likheter. Både bilen och bostaden tillhör kategorin, som det heter, sällanköp. Att köpa ny bil eller bostad kan vara ett stort steg och man vill vara väl förberedd innan man tar ett sådant beslut.
Att ha tillgång till god information innan köpet är viktigt. Just därför är Bil & Bostad så uppskattad. När man på onsdagen öppnar sin Bil & Bostad-tidning får man en oslagbar överblick över bostads- och bilutbudet i staden, kryddat med Berglund & Karlssons krönikor, det populära korsordet samt intressanta reportage och nyheter.
Förnyade bytardagar
En gång om året ordnas bil- och bostadsbytardagarna. Tidigare år har allt skett samma helg, men i år har bilhandlarna sin egen helg och fastighetsmäklarna sin.
– Tanken var att förnya oss, stärka varumärket Bil & Bostad och ge både bilhandlare och mäklare mer utrymme, säger Pia Höber på Burlin Motor och ordförande i MRF Umeå.
Bilen och bostaden har centrala roller i så gott som allas liv. Valet av bil är en återspegling av ens personlighet och var man befinner sig i livet. Bytardagarna ger ett toppenläge att byta till en ny bil – eller bara kolla in höstens nyheter.
– Det är upp till varje handlare att hitta på egna aktiviteter. Ifjol var det flera som hade bilkaravaner och vi lär nog få se något liknande i år, berättar Pia.
Alla bilhandlare som annonserar i Bil & Bostad är anslutna till MRF (Motorbranschens Riksförbund) och även om de är konkurrenter sinsemellan tillhör de samma bransch.
– MRF har höga krav på sina handlare som är förbundna att ge vissa garantier. Syftet är att man ska känna trygghet när man handlar bil, säger Pia.

Chans att vinna friggebod
Precis som under tidigare bytardagar ordnas en stor tävling. Uppgiften är att skriva en slogan och vinsten denna gång är en friggebod värd 23 900 kr. Tävlingen pågår hos mäklare och bilhandlare under båda helgerna.
Pia avslutar:
– Hoppas umeborna kommer och besöker alla bilhandlare. Hjärtligt välkomna!
JONNY BERGGREN

Fler Artiklar
Klicka och läs!