Foto: Brännbollsyran

Fem frågor: Johan Boström & Salming

Det är inte alla som kan titulera sig världsmästare, men det kan brännbollslaget Salming. I morgon startar Brännbollscupen – VM i brännboll, och vi passade på att ställa några frågor till Johan Boström i flerfaldiga – och regerande – mästarlaget Salming.

Hejsan Johan! Salming har ett fantastiskt facit med fem titlar i Brännbollscupen de senaste sex åren. Hur tror du det kommer gå i år?
– Det är omöjligt att säga på förhand. Vi känner oss i väldigt bra form men som vanligt är det otroligt små marginaler i brännboll och hur bra det än känts under vissa år har det ändå alltid blivit några tuffa matcher. Det krävs ofta lite stolpe in för att vinna cupen.
Vad skulle du säga lagets framgångar beror på?
– Jag kan inte riktigt gå in i detalj varför vi vunnit mycket men i grova drag handlar det om att vi är bra på att slå, springa och har ett riktigt bra utespel med några jättebra kastare. Vi försöker alltid jobba på våra svagheter och det finns inte så många kvar längre.
Hur mycket lek är brännbollen och Brännbollscupen för er ... och hur mycket är det blodigt allvar?
– Vi tycker att brännbollen är otroligt rolig och därför är det ganska avslappnat på träningar men med fokus på det vi behöver bli bra på. Vi känner att vi håller en bra nivå så att det är roligt men att vi ändå blir bättre hela tiden. På matcher är det såklart blodigt allvar då vi verkligen vill vinna.
Det har varit gynnsamt väder under våren i år vilket jag antar gynnat träningen. Men vilka är de värsta förutsättningar ni spelat under?
– Ja det har varit fint väder och det är så klart både roligt och skönt för kroppen att inte behöva vara ute i kylan och träna. Det har varit hemskt väder en del gånger genom åren, träningsmatcher i hagel och nån enstaka plusgrad, regn och massa blåst i två plusgrader och även spel i orkanvindar.
Om lag Salming vore ett djur, vilket djur skulle det vara?
– En tyrannosaurus rex. Inte det djur som dödat flest men den mest dominanta och mest skräckinjagande varelsen någonsin på jorden. Dock har Salming många många år kvar.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!