Foto: Mikael

Big Papa: Gatbilsträff med vårkänsla

Det händer mycket nu när vårsolen har rensat våra gator från snö och slask och vårkänslorna har fått komma på plats. Umeå och länet är ju berikat med många härliga föreningar och människor som lyfter den fantastiska motorkultur som vi har.

En av dessa föreningar och en stor aktör i Umeås kulturliv är Umeå Gatbilar. De har förutom aktivitetskvällar året runt i sin lokal på Ålidbacken också arrangemang som bilträffar dit alla är välkomna.
Varje vår och höst samlas gatbilar – numera på Västerslätt. Man har tidigare haft vårträffen på olika ställen men de senaste åren har man hållit till vid gamla Bilprovningen.
Jag träffade Marcus Sjöstedt, en av alla eldsjälar i föreningen, och ställde så klart frågan vad en gatbil är för något.
– Enkelt beskrivet så är det en bil som lagligt rullar på gatan. Svårare än så är det inte, säger Marcus. Vi välkomnar alla fordon till träffen oavsett antal hjul. Träffen växer år efter år och just denna är över all förväntan då vi också haft vårsolen och värmen på vår sida.
Umeå Gatbilar är en förening som har en relativ låg medelålder vilket jag tycker är roligt. Man ser att tillväxten för Umeås och Västerbottens framtid går väldigt säker. Gänget gör ett bra jobb varför man redan nu börjar längta till deras nästa träff till hösten. Fast nu får jag sansa mig lite först, sommaren har ju knappt börjat.
Vill du veta mera så besök gänget på Facebook eller på deras hemsida
www.umeagatbilar.se.
MIKAEL "BIG PAPA" BERGSTRÖM

Fler Artiklar
Klicka och läs!