Äntligen tid för trädgård

Våren må vara sen i år, men är därmed också desto mer efterlängtad. – Jag tror att vår längtan efter att komma igång med trädgårdsarbetet är större än på länge, säger Kristin Olsson, projektledare Nolia.

På fredag startar årets upplaga av Nolia Trädgård, och med är trädgårdssäsongen här på allvar. Efter en lång och snörik vinter är det många som lite extra mycket ser fram emot att komma ut i trädgårdarna, vädra sina gröna fingrar och komma igång med planteringar.
– Jag tror faktiskt att vår längtan efter att komma igång med trädgårdsarbetet är större än på länge, våren är efterlängtad i år, säger Kristin Olsson, projektledare Nolia.
Under tre dagar håller mässan igång med mängder av utställare, föreläsare och programpunkter. Eller som Kristin beskriver den: en plats där man kan ”shoppa, få kunskap, inspiration och möta likasinnade”.
I fjol hade mässan närmare 8000 besökare, och Kristin hoppas på minst lika många i år. En anledning är ett brett program och både lokala och hitresta profiler bland utställare och programdeltagare.
– Vi har det bredaste programmet i mässans historia med stort fokus på vår egen region, säger Kristin. Sedan är jag ju personligen väldigt glad över att Stefan Sundström kommer på söndag för att berätta mer om sin passion kring tomater och odling. Nytt för i år är också vårt samarbete med Medborgarskolan som håller i två olika typer av workshops som du kan köpa en biljett till. Jag vet att intresset är stort att få lära sig mer om en massa olika saker kring trädgård, detta är en början till något större, tänker jag!
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!