Foto: Jo Kommunikation

Fem frågor: Edel Puntonet

Edel Puntonet gjorde sig känd som fotograf i Umeå och blev i december 2015 vd för reklambyrån Jo Kommunikation. Edel fyller i dagarna 35 år och vi passade på att ställa några frågor.

Grattis på födelsedagen! Har du några särskilda
födelsedagsplaner?
– Tack så mycket! Jag ska vara med familjen. Nu när man har blivit pappa ser fritiden lite annorlunda ut. Det blir min första födelsedag som förälder så det blir spännande!
Jo Kommunikation har uppmärksammats för att ni arbetar med jämställdhet, men även infört kortare arbetsvecka. Hur tänker du kring dessa frågor?
– Vi har som mål till 2020 att vara Umeås bästa byrå i alla kategorier. För att nå dit är jämställdhet och bra arbetsmiljö ett måste! Mina medarbetare är det viktigaste som finns och de ska ha det bäst! Mår de bra då mår kunderna också bra. De tar helgen tidigare än de flesta i stan och det är väldigt uppskattat. Nu är vi lika många kvinnor som män och detta speglas i kvaliteten på vårt arbete. Vi blir per automatik mycket mer breda i våra kundskaper och i kommunikationen med våra kunder.
Vad händer med Jo Kommunikation den närmsta tiden?
– Det går fantastiskt bra för oss, vi får mer och mer efterfrågan på våra tjänster. Så vi växer. Vi har några stora kunder på väg in. Stora företag tar bara lite längre tid att bestämma sig, helst vill jag gärna skriva på avtal igår!
Du är ursprungligen från Kuba och kom till Sverige 2007. Kan du kort berätta hur du hamnade där du är idag?
– Jag började som äggpackare men efter ett par år var jag klar med det och bestämde mig för att bli fotograf. Det var roligt att ringa hem till mamma på Kuba och berätta om priserna jag vann som fotograf. Men sen ville jag utvecklas vidare och träffade helt rätt med Jo Kommunikation. Idag är jag vd och har åtta härliga medarbetare i mitt team plus två till företag.
För många är du fortfarande känd för Edelphoto och som fotograf – fotograferar du fortfarande?
– Ja, jag fotar fortfarande men bara mot företagskunder. Reklamfoto, företagsporträtt och så vidare. Nu med åtta medarbetare och flera företag räcker inte tiden till, men jag älskar fortfarande att fota. Det är en härlig känsla att känna sig bäst på något man gör. Det är beroendeframkallande! Haha!
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!